„Votul oamenilor are valoare, iar cei 8,5 milioane de români nu pot fi ignoraţi de Băsescu”


Vladoiu_Aurel2• declară deputatul Aurel Vlădoiu, care cere PDL să se abţină de la orice fel de declaraţii negative la adresa Curţii Constituţionale

„În timp ce Curtea Constituţională a României a decis amânarea deciziei privind referendumul pentru 12 sep­tem­­brie, Traian Băsescu are un răgaz des­tul de lung să se gândească la de­misie”, declară deputatul Aurel Vlă­doiu. Parlamen­tarul social – democrat spune că Guvernul va răspunde eficient şi transparent unei probleme generate de fostele guvernări porto­calii. „Apreciem decizia CCR, care arată ca votul oamenilor are valoare şi că 8,5 milioane de români care şi-au exprimat voinţa la referendum nu pot fi ignoraţi, oricât de mult ar vrea Băsescu. Bătălia politică a luat sfârşit, aşteptăm rezultatul final şi – oricare va fi decizia CCR – o vom respecta. Facem apel la adversarii noştri politici ca în această lună să se abţină de la orice fel de declaraţii negative la adresa Curţii Constituţionale. Este o decizie importantă pentru viitorul ţării şi nu dorim să existe nici un dubiu că aceasta ar fi fost luată sub presiunea partidelor politice. Cum spuneam, Traian Băsescu trebuie să vadă în aceste şase săptămâni de prelungire a suspendării un răgaz, pentru a se gândi serios la cele 7,5 milioane de voturi împotrivă sa şi la demisie”, a mai afirmat deputatul Vlădoiu.

Cu acest prilej, deputatul Vlădoiu a adus în discuţie mesajul lui Traian Băsescu din 2007: „Votul românilor, indiferent dacă referendumul este sau nu validat, trebuie luat în considerare şi pus în practică. Dacă nu se ţine cont de voinţa românilor, aceştia vor avea senzaţia că votul lor nu contează. Dacă este un politician şi un om cinstit, atunci trebuie să facă exact aşa cum spunea în 2007”.