Voluntari de la Corpul Păcii, la Vâlcea


• cu un an până la închiderea misiunii în ţara noastră, voluntarii transatlantici se opresc în mirificul peisaj montan vâlcean

Prin intermediul unui comunicat oficial de presă, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea și Inspectoratul Școlar Județean anunţă organizarea unei sesiuni de volun­­­­tariat în Parcul Național Buila Vânturarița, având ca scop dezvoltarea abilităților de comunicare, creație și cultural-ar­tis­tice, pentru un grup de 25 de elevi de la Colegiul Național George Țărnea – Băbeni.

Tinerii vor desfășura activități de voluntariat în mijlocul naturii, vor avea ocazia să se implice în creația de piese literare inedite, sub directa îndrumare a voluntarilor de la Corpul Păcii, dar și a inspectorilor de tineret din cadrul DJST Vâlcea. La finalul celor cinci zile petrecute în natură, Direcţia va oferi diplome pentru creațiile tinerilor, dar și voluntarilor americani.

Corpul Păcii a luat fiinţă la iniţiativa Preşedintelui John F. Kennedy la 1 martie 1961 pentru a promova pacea mon­­­dială şi prietenia între popoare. Până acum, peste 200.000 de americani au lucrat pentru Corpul Păcii în scopul promo­vării înţelegerii interculturale dintre americani şi cetăţenii altor 139 de ţări. Astăzi, aproape 9.000 de voluntari lucrează în comunităţile locale din 77 de ţări gazdă din întreaga lume. Anul trecut, la aniversarea unei jumătăţi de secol de viaţă, Corpul a luat decizia de a se retrage din România în decur­sul lui 2013 după 20 de ani de activitate în România, interval în care a creat peste 1.000 de parteneriate de succes între voluntarii americani şi diverse organizaţii locale.