Victorie şi remiză: rezultatele obţinute de HCM în prima zi a Memorialului „Constantin Tită”


• la această competiţie mai participă trei echipe: SCM Craiova, CSM Ploieşti şi SSP 181 Bucureşti


Astăzi, în Sala Sporturilor „Traian” s-au disputat primele patru partide din cadrul celei de-a V-a ediţii a turneului amical intitulat Memorialul „Constantin Tită”. Echipa gazdă, Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea, pregătită de antrenoarele Maria Török-Duca, Mia Rădoi şi Ildiko Kerekeş-Barbu, a debutat cu dreptul, reuşind să învingă Sport Club Municipal Craiova (antrenor Carmen Amariei) cu scorul final de 27-26 (14-8 la pauză), în urma unei partide în care toate jucătoarele s-au mobilizat exemplar. În această întâlnire, pentru HCM au înscris următoarele handbaliste: Amelia Busuioceanu 10 goluri, Janina Luca 4, Diana Constantinescu 3, Mihaela Pătuleanu 2, Reka Tamaş 2, Anişoara Durac-Marcu 2, Bianca Abramiuc 2, Ramona Constantinescu 1 şi Irina Lazarin 1.


Remiză cu Ploieşti


În cea de-a doua partidă, disputată în această seară, municipalele au remizat cu CSM Ploieşti (antrenor Simona Gogârlă), scor final 31-31 (12-15 la pauză). Jocul a fost unul deosebit de important pentru handbalistele râmnicene, reprezentând un adevărat „test de verificare” şi un bun prilej de a lua „pulsul” prahovencelor, CSM Ploieşti fiind primul adversar pe care HCM îl va întâlni în noua ediţie a Ligii Naţionale (meciul din campionat va avea loc pe 7 septembrie, tot în Râmnicu Vâlcea). Printre marcatoarele de la HCM se numără: Mihaela Pătuleanu 8 goluri, Janina Luca 7, Irina Lazarin 4, Bianca Abramiuc 3, Amelia Busuioceanu 2, Roxana Cherăscu 1, Diana Constantinescu 1, Ramona Constantinescu 1 şi Ioana Popa 1.


Rezultatele meciurilor din prima zi a Memorialului „Constantin Tită”


SSP 181 Bucureşti – CSM Ploieşti 30-29

HCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova 27-26

SCM Craiova – SSP 181 Bucureşti 35-24

HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Ploieşti 31-31


Clasament intermediar


1.HCM Rm. Vâlcea       3p     58-57          +1

2.SCM Craiova            2p     61-51          +10

3.SSP Bucureşti          2p     54-64          -10

4.CSM Ploieşti            1p     60-61           -1


Programul zilei de mâine (duminică, 25 august)


09.30 SCM Craiova – CSM Ploieşti

11.30 HCM Râmnicu Vâlcea – SSP 181 Bucureşti

13.00 Festivitatea de premiere

Intrarea spectatorilor la aceste meciuri este liberă!!!


Maria Török: „Mă bucură atitudinea fetelor, dar mai avem mult de muncă”


La finalul primei partide, cea câştigată de HCM în faţa doljencelor de la SCM Craiova, Maria Török-Duca, antrenorul principal al grupării râmnicene, a declarat că este mulţumită de modul în care elevele sale au tratat atât faza defensivă, cât şi felul în care a funcţionat atacul. „Am avut un meci greu astăzi, cu o echipă experimentată şi foarte valoroasă. Nu ne-a fost deloc uşor, dar sunt mulţumită că am câştigat. Mă bucură atitudinea fetelor, au tratat cu mult mai multă atenţie fazele defensive, acolo unde am avut unele probleme în primele meciuri. Mai avem mult de muncă, asta e cert, mai ales la omogenizarea lotului, dar eu zic că încep să se vadă roadele muncii pe care noi şi fetele o depunem zi de zi”, a mărturisit Möri Török.


Amelia Busuioceanu: „Mulţumesc publicului că a fost alături de noi”


Şi cea mai bună marcatoare a partidei cu SCM Craiova s-a declarat mulţumită de rezultatul obţinut, dar şi de prezenţa publicului în număr destul de însemnat pentru un meci amical, cei aproximativ 200 de fani încurajându-le pe râmnicene din primul minut al jocului. „Mă bucur că am câştigat. Ne-a fost greu în faţa unui adversar puternic, dar cred că suntem pe drumul cel bun şi sperăm să o ţinem tot aşa. Mulţumesc foarte mult publicului că a fost alături de noi”, ne-a declarat Amelia Busuioceanu.