Victorie „muncită” pentru CSM. Ziua în care Negruţ s-a asemănat cu Mitroglou


• CSM Râmnicu Vâlcea – FC Olt Slatina 1-0 (Sergiu Negruţ ’34)


Astăzi, 16 noiembrie, pe Stadionul „Municipal” din Parcul Zăvoi s-au întâlnit, într-un veritabil derby oltenesc, CSM Râmnicu Vâlcea şi FC Olt Slatina. Meciul a contat pentru etapa a XII-a din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, fiind primul din seria de cinci jocuri ale returului sezonului regulat pe care gruparea râmniceană le va mai susţine în 2013. Chiar dacă cele două formaţii care s-au duelat astăzi sunt cotate să încheie sezonul luptându-se pentru obiective diferite (CSM în play-off-ul pentru promovarea în Liga I, iar FC Olt Slatina în play-out-ul pentru evitarea retrogradării) – conform situaţiei înregistrată în clasamentul final al turului, iar punctele obţinute din meciurile lor directe să nu mai conteze, slătinenii s-au dovedit foarte arţăgoşi. Fotbaliştii de la FC Olt şi-au jucat astăzi poate una dintre ultimele cărţi pentru calificarea în play-off, obiectivul de a accede în partea superioară a ierarhiei până la finalul campionatului regulat fiind de altfel recunoscut de antrenorul slătinenilor, Daniel Oprescu, în timpul conferinţei de presă organizată după încheierea partidei.


Negruţ a urmărit cu atenţie partida României din Grecia! Unicul gol marcat în Zăvoi s-a asemănat cu prima reuşită a lui Mitroglou!


În faţa a peste 800 de spectatori care au profitat de vremea frumoasă, venind în număr destul de mare în tribunele stadionului municipal, fotbaliştii de la CSM şi FC Olt au oferit un spectacol ce nu s-a ridicat decât pe alocuri la înălţimea aşteptărilor. În primul sfert de ceas, ocaziile periculoase au lipsit cu desăvârşire la ambele porţi, tatonarea fiind cuvântul de ordine. Tinerii atacanţi vâlceni Sergiu Negruţ şi Victoraş Cataramă au dat primele zvâcniri ofensive în minutele 15, respectiv 16, tentativele lor de a pune poarta oaspeţilor în pericol fiind respinse, cu mici emoţii, fie de goal-keeper-ul Bugiu, fie de apărarea slătineană. Şi oaspeţii s-au apropiat în cele din urmă periculos de buturile lui Matache, însă balonul expediat de Ignea, în minutul 19, s-a dus de puţin pe lângă cadrul porţii vâlcenilor.

Elevii lui Claudiu Niculescu au tratat însă cu foarte mare atenţie (într-un mod chiar oportunist am putea spune) o fază fixă petrecută în minutul 34. Codruţ Lircă, specialistul vâlcenilor la astfel de faze, a executat o lovitură liberă de la aproximativ 28 de metri distanţă de buturile adverse. El a trimis o centrare lobată, peste zidul oaspeţilor, care l-a găsit în poziţie ideală pe Sergiu Negruţ. Tânărul atacant vâlcean a dejucat pasul la off-side făcut de slătineni, scăpând singur cu portarul Bugiu, pe care l-a „executat” fără probleme, din interiorul careului, cu un şut la colţul lung. Golul marcat de Sergiu Negruţ s-a asemănat foarte mult cu cel izbutit de Konstantinos Mitroglou în prima repriză a partidei dintre Grecia şi România (scor final 3-1), în prima manşă a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial Brazilia 2014.

După acest moment de sclipire al fotbaliştilor vâlceni, jocul a scăzut din nou în intensitate, cele două echipe ducând un „război surd” la centrul terenului, cu rare acţiuni ofensive. În acest „decor” din finalul primei reprize, atenţia spectatorilor a fost captată doar de momentele în care doi jucători râmniceni au fost avertizaţi cu cartonaşe galbene (Lircă în minutul 35, respectiv Negruţ în minutul 45), dar şi atunci când antrenorul oaspeţilor a decis să efectueze două schimbări.


Vâlcenii puteau majora avantajul în repriza secundă! Negruţ a ratat de puţin „dubla”


La „adăpostul” golului marcat în prima repriză, elevii lui Claudiu Niculescu au gestionat bine fazele ofensive în partea a doua, Vâlcea dovedindu-se în continuare mai periculoasă decât modesta FC Olt. Negruţ, Lircă sau Cataramă s-au aflat de mai multe ori în prim-plan, însă mingea s-a „încăpăţânat” să mai intre în poarta oaspeţilor. Cea mai mare ocazie a râmnicenilor a fost ratată de Negruţ, în minutul 60. Atacantul vâlcean a scăpat singur cu portarul advers, l-a lobat de la limita careului mare (deşi mai avea şi varianta de a pasa unui coechipier), balonul ducându-se însă agonizant de aproape de spaţiul porţii adverse, părăsită după ieşirea hazardată a lui Bugiu.

Şi slătinenii şi-au arătat „colţii” în câteva rânduri, Ene, Ivănică sau Quist având posibilitatea de a aduce Slatina în postura de a pleca cu punct sau puncte din Zăvoi. Însă defensiva gândită de Claudiu Niculescu sau imprecizia şuturilor oaspeţilor au făcut ca tabela să nu mai sufere modificări, iar, la final, CSM a fost echipa care şi-a trecut în cont cele trei puncte puse în joc, graţie victoriei obţinută la limită, una extrem de „muncită”, scor 1-0. De asemenea, mai trebuie amintit şi faptul că, în minutul 89 al întâlnirii, Codruţ Lircă a primit cel de-al doilea cartonaş galben, acesta părăsind terenul mai devreme decât ar fi fost normal, fiind eliminat. Pe cale de consecinţă, mijlocaşul vâlcean va fi suspendat etapa viitoare, când CSM va evolua pe terenul orădenilor de la FC Bihor.


Caseta tehnică

CSM Râmnicu Vâlcea: Florin Matache – Mihai Deaconescu, Cătălin Pârvulescu, Ionuţ Stoica (C), Marius Briceag – Monel Cârstoiu, Valentin Bărbulescu (Daniel Iancu ’77), Codruţ Lircă – Victoraş Cataramă (Adrian Popa ’64), Sergiu Arnăutu (Bogdan Geantă ’72), Sergiu Negruţ. Antrenor principal: Claudiu Niculescu. Antrenor secund: Cornel Dobre. Antrenor cu portarii: Robert Tufişi.

FC Olt Slatina: Alexandru Bugiu – Marian Anghelina (Daniel Giurcă ’44), Cosmin Cruşoveanu, Alin Gligor (C), Gabriel Siminic – Cristopher Quist, Petrică Huţanu (Daniel Ene ’46), Alin Ignea, Flavius Cuedean (Mihai Căpăţână ’37) – Nicuşor Bancu, Dănuţ Ivănică. Antrenor principal: Daniel Oprescu. Antrenor secund: Victor Cringureanu. Antrenor cu portarii: Cristian Creţeanu.

Arbitri: Florin Miron – Bucureşti (central), Adrian Ghinculeac – Bucureşti şi Cătălin Teodor – Brăila (asistenţi). Adrian Kiriţă – Bucureşti (rezervă).

Observatori: Gheorghe Mihalache (Buzău) şi Marcel Coraş (Arad).

VIP-urile locale, din nou în tribunele stadionului din Parcul Zăvoi


Chiar dacă cele mai importante evenimente sportive ale săptămânii în judeţul nostru s-au sincronizat din nou (meciul de handbal din Polivalentă şi cel de fotbal din Zăvoi disputându-se sâmbătă de la ora 11.00), au fost destule „feţe” publice care au decis să asiste la jocul de fotbal. Astfel, în tribunele Stadionului „Municipal” s-au regăsit, printre alţii, senatorul Dan Niţu, viceprimarul Eduard Vârlan, consilierul local Liviu Boban sau fostul inspector şcolar general Florin Smeureanu. Totuşi, au existat şi politicieni care au făcut un „tur de forţă”, reuşind să fie prezenţi, măcar parţial, la ambele evenimente sportive de sâmbătă. Semnalul a fost dat de edilul liberal Emilian Frâncu. Primarul Râmnicului a vizionat meciul de handbal din Sala Sporturilor, iar apoi, mulţumit probabil de rezultat, a decis să vină şi în tribunele „Municipalului”, apucând să vadă live ultimele 10-15 minute din partida elevilor lui Claudiu Niculescu.


N’Kongue a fost primit cu mare căldură de spectatorii râmniceni: zeci de îmbrăţişări în tribune!


Transferat în vara acestui an de la fostul Club Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea la FC Olt Slatina, francezul de culoare Jean Christian N’Kongue a fost primit cu mult entuziasm de spectatorii de la tribuna oficială. Fiind accidentat, atacantul a urmărit meciul din tribune, iar înaintea începerii partidei a fost asaltat de spectatorii de la oficială pentru.. îmbrăţişări. A urmat o mini-repriză de „free hugs”, vâlcenii demonstrând cât de mult îl preţuiesc pe cel care a marcat atâtea goluri pentru vechea echipă a municipalităţii.

Rezultatele etapei a XII-a (prima din retur)

UT Arad – FC Bihor Oradea 0-0

CSM Rm. Vâlcea – FC Olt Slatina 1-0

Negruţ ’34

CS Mioveni – CS Minerul Motru 3-1

Năstăsie ’32 ’41 Popa ’57 / Trifu ’69

Gloria Bistriţa – CS U. Craiova 1-0

Brumă ’72

FC U. Craiova – Olimpia Satu Mare 1-1

Stoianof ’57 / Ene ’92

CS Metalul Reşiţa – ASA Târgu Mureş

*se va disputa miercuri, 27 noiembrie, cu începere de la ora 14.00


Clasament

Nume echipă                  M      V       E       Π       Gol.   P

1.CS U. Craiova            12      7        3        2        14-8  24p

2.Gloria Bistriţa             12      7        2        3        15-9  23p

3.CSM Rm. Vâlcea         12      6        3        3        18-13 21p

4.Metalul Reşiţa            11      6        1        4        17-13 19p

5.FC U. Craiova            12      4        6        2        10-7  18p

6.ASA Târgu Mureş       11      4        5        2        9-6    17p

7.FC Olt Slatina            12      4        4        4        10-9  16p

8.Olimpia Satu Mare      12      3        6        3        11-12 15p

9.CS Mioveni               12      3        4        5        12-15 13p

10.FC Bihor Oradea      12      3        4        5        11-14 13p

11. UT Arad                12      2        3        7        8-17  9p

12.Minerul Motru          12      1        1        10      9-17  4p

*primele şase locuri asigură prezenţa în play-off

CSM va mai susţine patru jocuri oficiale în acest an! Următoarele două sunt în deplasare

După modificarea sistemului competiţional din liga secundă de fotbal, oficialii Federaţiei Române optând pentru varianta cu play-off şi play-out, echipele care activează în acest eşalon vor avea de susţinut numai puţin de cinci meciuri din returul sezonului regulat în toamna acestui an. Chiar dacă situaţia nu este pe placul mai multor antrenori din Liga a II-a, programul destul de încărcat va trebui respectat, asta dacă FRF nu va interveni cu decizia de a amâna anumite meciuri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce se anunţă la mijlocul lunii decembrie.

În această cunjunctură, după jocul cu FC Olt (primul din retur), CS Municipal Râmnicu Vâlcea va avea de susţinut alte patru întâlniri oficiale, trei în deplasare, toate contând pentru returul Seriei Vest din liga secundă.

Programul municipalilor până la finalul anului

Etapa a XIII-a, sâmbătă, 23 noiembrie

FC Bihor Oradea – CSM Râmnicu Vâlcea

Etapa a XIV-a, sâmbătă, 30 noiembrie

UT Arad – CSM Râmnicu Vâlcea

Etapa a XV-a, sâmbătă, 7 decembrie

CSM Râmnicu Vâlcea – CS Mioveni

Etapa a XVI-a, sâmbătă, 13 decembrie

Gloria Bistriţa – CSM Râmnicu Vâlcea