Victorie importantă pentru jucătoarele de la HC Municipal


• cu patru etape înaintea finalului de campionat, echipa noastră se menține pe poziția a noua în ierarhia Ligii Naționale
În această după-amiază, jucătoarele de la Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea au susținut primul meci oficial după pauza de câteva săptămâni datorată acțiunilor echipei naționale. În cadrul etapei a XXII-a din Liga Națională feminină, handbalistele pregătite de antrenorul Constantin Ștefan au evoluat pe terenul ultimei clasate, HC Alba Sebeș. După cum anticipam, partida a avut o favorită clară, HCM dominând copios partida. Mai tinere și lipsite de experiență, ardelencele nu au rezistat în fața iureșului oltencelor, echipa noastră aflându-se la conducere pe tabela de marcaj încă din primele minute ale întâlnirii. De altfel, prima repriză a aparținut în totalitate formației noastre, Vâlcea reușind să își adjudece un avantaj de unsprezece goluri până la pauză. Municipalele au oferit recital de goluri pe terenul echipei din județul Alba, trupa lui Ștefan intrând la „cabine” cu un consistent avantaj de unsprezece goluri, scor 20-9.

Spectacolul a continuat după pauză

Chiar dacă s-au străduit mult, jucătoarele de la Alba Sebeș și-au arătat limitele și în meciul cu Vâlcea, nu întâmplător adversara echipei noastre din week-end aflându-se pe ultimul loc al clasamentului. Fără sclipiri sau individualități, ardelencele au fost o pradă ușoară pentru râmnicence și în actul secund. Deși partida a fost ceva mai echilibrată pe fondul relaxării din tabăra noastră, scorul a continuat să ia proporții și după revenirea de la vestiare. Partida se putea încheia cu o victorie la un scor și mai mare pentru echipa noastră, însă Alba Sebeș a reușit să mai reducă puțin proporțiile înfrângerii în ultimele minute.
Până la urmă, HCM Râmnicu Vâlcea s-a impus cu 35-23 și a bifat trei puncte foarte importante în clasamentul Ligii Naționale. Aceste puncte ajută echipa noastră să se îndepărteze în mod decisiv de orice emoții legate de retrogradare. Mai mult, având acum un total de 30 de puncte, municipalele se pot concentra pe atingerea obiectivului din acest sezon, acela de a termina campionatul în prima jumătate a ierarhiei. Echipa care ocupă în acest moment poziția a șaptea, SCM Craiova, are un avans de numai două „lungimi” în fața noastră. În plus, oltencele au un program mai dificil și este de așteptat ca echipa râmniceană să poată depăși trupa din Bănie. Asta, desigur, dacă elevele antrenorului Constantin Ștefan rămân focusate pe campionat și tratează fiecare meci așa cum au evoluat la Alba Sebeș, foarte determinate și hotărâte până în ultima clipă.

Rapid București a oferit surpriza rundei

Tot astăzi, în cadrul etapei a XXII-a, Rapid București și HC Zalău s-au întâlnit într-un derby al „suferinței”, ambele echipe fiind implicate în lupta pentru evitarea retrogradării. HC Zalău pornea cu prima șansă pentru obținerea victoriei, trupa pregătită de reputatul antrenor Gheorghe Tadici putea face un pas important spre ieșirea din zona „periculoasă” a clasamentului dacă bifa cele trei puncte. Nu s-a întâmplat însă așa pentru că bucureștencele de la Rapid au izbutit cel mai important succes al lor din acest sezon și s-au impus cu 28-21.

Încă patru etape până la finalul campionatului

Programată fără play-off și play-out, Liga Națională își va lua la revedere de la iubitorii săi foarte devreme în acest sezon. Deși ne aflăm în luna martie, în campionatul elitei feminine din handbalul românesc mai sunt de disputat doar patru runde. Redăm programul echipei noastre până la finalul întrecerii:
HCM Râmnicu Vâlcea – Rapid București (sâmbătă, 2 aprilie, etapa a XXIII-a)
HC Dunărea Brăila – HCM Râmnicu Vâlcea (sâmbătă, 9 aprilie, etapa a XXIV-a)
HCM Râmnicu Vâlcea – HC Zalău (sâmbătă, 16 aprilie, etapa a XXV-a)
Universitatea Cluj – HCM Râmnicu Vâlcea (sâmbătă, 23 aprilie, etapa a XXVI-a)

Rezultatele etapei a XXII-a

HCM Baia Mare – HCM Roman 27-22
CSM București – SCM Craiova 31-24
Rapid București – HC Zalău 28-21
Unirea Slobozia – CSM Ploiești 27-27
HC Alba Sebeș – HCM Râmnicu Vâlcea 23-35
*s-au disputat după închiderea ediției noastre
Măgura Cisnădie – Corona Brașov
Universitatea Cluj – HC Dunărea Brăila

Programul etapei viitoare (a XXIII-a)

Luni, 28 martie, ora 16.30
SCM Craiova – HCM Baia Mare
Marți, 29 martie, ora 18.00
Corona Brașov – HC Alba Sebeș
Sâmbătă, 2 aprilie
Unirea Slobozia – Universitatea Cluj
CSM Ploiești – CSM București
HCM Roman – Măgura Cisnădie
HCM Râmnicu Vâlcea – Rapid București
HC Zalău – HC Dunărea Brăila

Clasament: CSM București – 66p, HCM Baia Mare – 60p, Corona Brașov – 41p, HC Dunărea Brăila – 40p, HCM Roman – 38p, CSM Ploiești – 37p, SCM Craiova – 32p, HC Zalău – 32p, HCM Râmnicu Vâlcea – 30p, Universitatea Cluj – 22p, Unirea Slobozia – 17p, Rapid București – 15p, Măgura Cisnădie – 13p și HC Alba Sebeș – 4p.