„Verzii” caută punctele care să îi readucă în lupta pentru promovare


• Damila Măciuca – FC Maramureş Baia Mare, sâmbătă, de la ora 11.00
 

După o victorie de prestigiu obţinută în prima etapă a returului Seriei Vest din liga secundă, în deplasare, pe terenul fostei prim-divizionare FCM Târgu Mureş, Damila are, în acest week-end, şansa de a obţine alte trei puncte extrem de necesare pentru revenirea în „cărţile” unei promovări istorice în Liga I. Formaţia vâlceană a ocupat, timp de mai multe etape, pe parcursul turului, poziţia secundă în clasament, una promovabilă, însă rezultatele negative din finalul primei părţi a întrecerii au făcut ca echipa pregătită pe atunci de Erik Lincar să încheie în zona locurilor nepromovabile. Noul antrenor, Claudiu Niculescu a demonstrat că poate să continue cu succes munca începută de tehnicianul orădean, iar visul promovării poate deveni realitate. Chiar dacă în acest moment Damila se află la şase puncte în spatele ocupantei poziţiei secunde în clasament (ACS Poli Timişoara, 27 puncte), forma bună pe care o traversează fotbaliştii pregătiţi de fostul atacant dinamovist şi faptul că „verzii” au ispăşit deja două etape în care au fost nevoiţi să stea din cauza retragerii câtorva competitoare, oferă premisele unei lupte pentru promovare în care formaţia vâlceană porneşte cu şanse reale.

Un adversar relativ modest, dar destul de „arţăgos” în anumite partide, FC Maramureş Baia Mare este următoarea echipă cu care fotbaliştii Damilei trebuie să se dueleze, miza fiind evident cele trei puncte. Vâlcenii pornesc favoriţi, atât prin prisma poziţiei pe care o deţin în clasament şi a numărului superior de puncte, dar şi a faptului că meciul se va juca pe stadionul „Municipal” din Drăgăşani, acolo unde elevii lui Claudiu Niculescu îşi dispută meciurile de pe teren propriu, ei fiind încurajaţi de fiecare dată de publicul din „Oraşul Viilor” şi din împrejurimi. Înaintea meciului de sâmbătă, programat cu începere de la ora 11.00, Damila ocupă poziţia a patra în clasament (cu 21 de puncte acumulate), în timp ce FC Maramureş se află pe locul zece (cu 15 puncte).
 

CSM va sta. Corona va întâlni UTA în derby-ul rundei
 

Tot în această etapă, cea cu numărul nouăsprezece din liga secundă, pe stadionul „Carpaţi” din Braşov se va disputa un meci deosebit de interesant. Este vorba de întâlnirea dintre Corona şi UTA, o partidă care va opune două dintre adversarele Damilei din lupta pentru promovare, iar rezultatul care ar avantaja cel mai mult trupa lui Claudiu Niculescu ar fi reprezentat de o remiză. De asemenea, mai trebuie precizat faptul că cealaltă formaţie care reprezintă judeţul nostru în Seria Vest, CSM Râmnicu Vâlcea va fi nevoită să stea, municipalii neavând adversar în această rundă.
 

Programul etapei a XIX-a
 

sâmbătă, 30 martie, ora 11.00:

FC Argeş Piteşti – FCM Târgu Mureş

Damila Măciuca – FC Maramureş

duminică, 31 martie, ora 11.00

FC Olt Slatina – FC Bihor Oradea

duminică, 31 martie, ora 13.30

Corona Braşov – UTA Arad

Unirea Alba Iulia – ACS Poli Timişoara*

*oaspeţii vor câştiga la „masa verde”

CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni şi Luceafărul Oradea vor sta