Vâlcenii sunt invitați să descopere o carte foarte interesantă: Ghelasie Gheorghe – Memoriile unui isihast


Reprezentanții Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, ai editurii Platytera și cei ai asociației SomArt vă invită să descoperiți un interesant volum de filocalie car­patină intitulat „Ghelasie Gheorghe – Memoriile unui isihast”. Lansarea cărții este programată pentru vineri, 26 mai, cu începere de la ora 18.00, la sediul Bibliotecii Județene Vâlcea. Volumul de carte face parte din colecția de carte de­dicată ieromonahului Ghelasie, intitulată „Filocalie Carpatină”. De asemenea, această carte vine cu un conținut de mare nou­tate, ea fiind reeditată de către reprezentanții editurii Platytera. În context, este programată prezentarea audio a cărții „Me­mo­riile unui isihast”, în lectura Mariei Ploae și a lui Damian Oancea.

Evenimentul cultural cuprinde expunere de basorelief

În cadrul aceluiași eveniment, va avea loc și un moment de expunere al unui basorelief intitulat specific „Ghelasie”. Autoarea acestui basorelief este Silvia Radu. De asemenea, în context va fi prezentată și reproducerea unui basorelief intitulat tot „Ghelasie”. Lucrarea din urmă este semnată de către George Hristea.
La întâlnirea de vineri după-amiaza și-au anunțat prezența: Florin Caragiu – directorul editurii Platytera, Nicolae Mărgineanu – regizor, Maria Ploae și Damian Oancea – actori, Valerian și Neofit – ieromonahi.