Vâlcea caută campioană


• Posada Perişani şi Hidroelectra Râmnicu Vâlcea se vor lupta pentru cel mai important titlu din fotbalul judeţean

• meciul se va disputa mâine, de la ora 18.00, pe Stadionul „Municipal”

Mult a fost, puţin a rămas! Un alt sezon din „Elita” fotbalului vâlcean a ajuns la final, iar acum o singură întrebare (dar foarte importantă) încă mai persistă: cine se va încununa cu titlul de campioană judeţeană? Posada Perişani şi Hidroelectra Râmnicu Vâlcea, cei doi „granzi” din Seria Nord ce au dominat cu autoritate campionatul din care au făcut parte, demonstrându-şi supremaţia şi în faţa echipelor din Seria Sud după ce ambele au eliminat, în semifinalele play-off-ului, formaţii din această serie (Unirea Drăgăşani, respectiv Voinţa Orleşti), se vor confrunta în cel mai important meci al sezonului. Mâine, cu începere de la ora 18.00, pe Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea va avea loc finala play-off-ului, meci în urma căruia reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea vor oferi câştigătoarei titlul de campioană judeţeană.
 

Optimismul domneşte în ambele tabere
 

Chiar dacă oficialii şi antrenorii celor două grupări sunt conştienţi de forţa adversarilor, cele două echipe reprezentând „nuci tari” ale fotbalului vâlcean, de valori sensibil egale, toţi cred cu tărie în şansele formaţiei pe care o reprezintă de a câştiga mult râvnitul trofeu. Antrenorul Posadei Perişani, Constantin Gaiţă, a afirmat că îşi doreşte foarte mult ca fotbaliştii pe care îi pregăteşte să repete performanţa de anul trecut, când Posada a devenit, pentru prima dată în istorie, campioană judeţeană şi doar neşansa a făcut ca gruparea din Perişani să nu promoveze în Liga a III-a: „Cu siguranţă ne aşteaptă un meci foarte dificil cu Hidro, ştim la ce să ne aşteptăm, am mai jucat cu ei în campionat, dar noi suntem gata să dăm totul pe teren. Vrem să ne apărăm statutul pe care îl avem, de campioană judeţeană şi să câştigăm finala”.

De partea cealaltă, Narcis Enăchescu, antrenorul „energeticienilor” a declarat: „Sunt mulţumit de echipa mea, calificarea în finala play-off-ului era unul dintre obiectivele pentru acest sezon. Ne vom pregăti foarte bine pentru meciul de vineri cu Posada şi este evident că dorim să câştigăm campionatul. Băieţii au forţa să învingă echipa din Perişani”.
 

Cine câştigă merge la baraj
 

Pe lângă titlul de cea mai bună echipă din Vâlcea, câştigătoarea finalei play-off-ului va primi dreptul de a participa la barajul de promovare în Liga a III-a. Oricare ar fi formaţia ce va reprezenta judeţul nostru la acest meci de baraj, numele adversarei este deja cunoscut, ea fiind FC Avrig din judeţul Sibiu, conform tragerilor la sorţi efectuate la sediul Federaţiei Române de Fotbal, în urmă cu aproape două săptămâni. Meciul de baraj dintre reprezentantele judeţelor Vâlcea şi Sibiu va fi organizat de AJF Olt (cel mai probabil la Slatina) şi se va juca în data de 19 iunie, cu începere de la ora 17.30.

Şi echipele de juniori se vor lupta vineri pentru titlul judeţean

Cele patru formaţii de seniori care au evoluat sezonul acesta în play-off au demonstrat că au continuitate, echipele lor de juniori reuşind să se califice în play-off-ul destinat categoriei mai mici de vârstă. Asemenea seniorilor, juniorii de la Hidro au trecut de cei de la Orleşti (scor 4-2 la general), iar cei de la Frăţia Râmnicu Vâlcea (reprezintă Posada Perişani) au învins Unirea Drăgăşani la o diferenţă de „maidan” (scor 14-1 la general). Astfel, Hidroelectra şi Frăţia se vor lupta pentru titlul de cea mai bună echipă la juniori, partida urmând să se dispute, de asemenea, pe 7 iunie, tot pe Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea, dar cu începere de la ora 15.30.