VÂLCEA A CÂȘTIGAT «DERBY-UL OLTENIEI»! Mâine urmează un nou meci pentru municipale


Astăzi, 26 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Polivalentă din Bistrița-Năsăud, SCM Râmnicu Vâlcea și SCM Craiova s-au întâlnit într-unul dintre cele mai interesante jocuri din cadrul etapei a XVI-a, prima rundă din returul Ligii Florilor de handbal feminin. Formația râmniceană și-a respectat statutul de favorită în «derby-ul Olteniei» și a obținut o victorie pe deplin meritată. SCM Râmnicu Vâlcea a avut două goluri avantaj la pauza întâlnirii (scor 13-11). După pauză, chiar dacă nu au forțat prea mult, municipalele pregătite de antrenorul Florentin Pera au reușit să își mărească avantajul în fața grupării craiovene care pare că nu prea se regăsește în acest sezon. Cu Liscevic, Elghaoui, Gonzalez sau Stamin în mare formă, echipa Primăriei Râmnicu Vâlcea nu a avut emoții în fața grupării craiovene.
Vâlcencele au dominat actul secund chiar mai copios decât au făcut-o în parte și s-au impus cu 26-20. După aspectul întâlnirii, această diferență de șase goluri este parcă una prea «strânsă», Vâlcea lăsând impresia că ar fi putut câștiga chiar și la o diferență de zece goluri dacă ar fi avut nevoie de un asemenea ecart de scor.
În urma acestui succes, echipa noastră a ajuns la un total de 39 de puncte din 15 jocuri disputate și se menține pe poziția a treia în clasamentul Ligii Florilor, la mică distanță de contracandidatele pentru câștigarea titlului de campioană (CSM București și Minaur Baia Mare).

Urmează un derby «mai mic» al Olteniei

Marți, 27 aprilie 2021, cu începere de la ora 14.45, SCM Râmnicu Vâlcea va susține un nou joc în Liga Florilor, contând pentru etapa a XVII-a. De această dată, jucătoarele pregătite de Florentin Pera vor întâlni cealaltă grupare din Oltenia, CSM Slatina. Partida se va disputa în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Bistrița-Năsăud și nu va fi televizată.
Și în acest joc, echipa noastră pornește în mod evident cu prima șansă pentru obținerea victoriei. CSM Slatina este o echipă care a venit cu planuri ambițioase la startul actualului sezon, însă, până la acest moment, nu a reușit să confirme prea mult, gruparea din județul Olt fiind implicată în lupta pentru evitarea retrogradării. În prima etapă a returului Ligii Florilor, într-un meci disputat pe 26 aprilie 2021 (cu începere de la ora 13.15), gruparea slătineană a fost învinsă de Rapid București (scor 19-24).