„UZURPAREA FUNCŢIEI” şi „ABUZ ÎN SERVICIU”, acuzațiile pe care Gutău i le aduce lui Pîrvulescu într-o plângere penală


Prin intermediul unui document intitulat «Scrisoare deschisă» (transmis joi, la orele prânzului) către redacțiile ziarelor și televiziunilor din județul nostru, Mircia Gutău a atras atenţia unităţilor şcolare din Râmnicu Vâlcea cu privire la unele aspecte pentru care consideră că actualul viceprimar, Virgil Pîrvulescu (PNL), ar fi comis infracțiuni precum „uzurparea funcţiei” şi „abuz în serviciu”. De altfel, Mircia Gutău a anunțat că aceste acuzații pe care I le aduce lui Virgil Pîrvulescu au fost formulate și într-o plângere penală.
În rândurile de mai jos, vă prezentăm integral documentul intitulat «Scrisoare deschisă» pe care Mircia Gutău a transmis-o presei locale:
„Prin prezenta Scrisoare deschisă se atrage atenţia unităţilor şcolare din Municipiul Râmnicu Vâlcea asupra unei grosolane încălcări a legislaţiei reprezentată de iniţiativa viceprimarului Pîrvulescu Virgil (căreia i s-a raliat şi conducerea Inspectoratului Şcolar General Vâlcea) de creare a unei structuri after-school în clădirea fostului Liceu Oltchim. Subliniez faptul că viceprimarul Pîrvulescu Virgil nu avea nicio calitate de a iniţia un astfel de demers, nefiind împuternicit de către primar în acest sens şi neavând nici mandat din partea Consiliului Local. Extrem de grav este şi faptul că în cuprinsul acestei iniţiative, viceprimarul Pîrvulescu Virgil a angajat, fără temei legal, bugetul local printr-o serie de cheltuieli ce ar reveni administraţiei locale: utilităţile aferente clădirii fostului Liceul Oltchim, finanţarea a 80% din costurile programului, asigurarea transportului elevilor cu microbuze şi a unei mese zilnice etc.
Fac un apel către unităţile şcolare care au primit, prin intermediul IŞJ Vâlcea, această adresă semnată de viceprimarul Pîrvulescu Virgil să nu dea curs unui astfel de demers, complet nelegal şi abuziv. Informez public, totodată, că Municipiul Râmnicu Vâlcea a formulat în data de 30.05.2022 plângeri penale atât la adresa viceprimarului Pîrvulescu Virgil pentru „uzurparea funcţiei” şi „abuz în serviciu”, cât şi pe numele inspectorului general şcolar Andreianu Mihaela, pentru complicitate la aceste fapte penale.
Demersul viceprimarului Pîrvulescu Virgil este unul strict electoral (o etapă de care alesul liberal nu se poate desprinde nici acum, la aproape doi ani de pierderea alegerilor locale), politicianist şi lipsit complet de fundamente legale sau realiste.
Primăria Municipiului, prin pârghiile ce îi stau la dispoziţie, a făcut şi va face toate eforturile permise de legislaţia în vigoare şi de posibilităţile financiare pentru asigurarea celor mai bune condiţii de studiu pentru elevii şi preşcolarii din Râmnicu Vâlcea: atât prin alocările din bugetul local pentru reparaţii, modernizări şi dotări, cât şi prin accesarea de finanţări europene pentru numeroase proiecte destinate unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiu, administraţia locală a dovedit permanent că acordă atenţia cuvenită acestui sector atât de important pentru viitorul întregii comunităţi locale”, a anunțat Mircia Gutău, primarul Râmnicului.

Precizare importantă:
Până la această oră, redacția noastră nu a reușit să îl contacteze pe Virgil Pîrvulescu pentru un punct de vedere. Îi reamintim viceprimarului Râmnicului (deși suntem convinși că știe acest aspect) că oricând ne poate transmite un punct de vedere cu privire la acuzațiile care i-au fost aduse de către primarul Mircia Gutău.