Unirea Drăgăşani şi Posada Perişani rămân neînvinse în „Elită”


• după victoria cu Flacăra, Hidro se menţine „în cărţile” play-off-ului

La sfârşitul săptămânii trecute, în Liga a IV-a vâlceană s-au disputat partidele contând pentru etapa a douăsprezecea. Punctul de maxim interes a fost oferit de un meci din Seria Nord, în care s-au confruntat două nume grele ale acestei întreceri, cotate cu şanse reale pentru ocuparea unuia dintre cele două locuri care trimit în play-off-ul pentru desemnarea campioanei judeţene.

Stadionul „Hidroelectra” din Râmnicu Vâlcea a găzduit confruntarea dintre Hidro şi Flacăra Horezu, un adevărat derby al orgoliilor, între două nume de tradiţie ale fotbalului judeţean. De asemenea, meciul prezenta o importanţă deosebită pentru „economia” generală a clasamentului, întrucât, formaţia care reuşea să îşi adjudece cele trei puncte se instala pe confortabilul loc secund, profitând şi de faptul că revelaţia FC Băbeni a stat în runda a XII-a. „Energeticienii”, pregătiţi de către tehnicianul Narcis Enăchescu, au dominat în linii mari întâlnirea, însă nici fotbaliştii oaspeţi (antrenor Vasile Ilinca) nu s-au lăsat mai prejos. Cele două grupări au intrat cu un scor de un „alb imaculat” la vestiare, iar soarta jocului urma să se decidă în partea secundă. Şi în cea de-a doua repriză s-a mers „cap la cap”, până în ultimele minute de joc, atunci când o greşeală a unui fundaş de la Horezu a făcut ca echilibrul să se „rupă”. Brigada de arbitri argeşeni (delegaţi special la un meci de o asemenea importanţă) a considerat că fotbalistul Flacărei a comis fault în propria suprafaţă de pedeapsă, în urma unei contre mai dure asupra unui adversar. S-a dictat lovitură de la unsprezece metri în favoarea grupării râmnicene, mijlocaşul Roncea fiind cel care şi-a asumat responsabilitatea executării acestei penalităţi. „Energeticianul” nu a dat greş, iar golul marcat de el a fost cel care a stabilit „contul ” în care s-au adăugat cele trei puncte puse în joc. Hidro s-a impus aşadar la limită în faţa Flacărei Horezu (scor 1-0) şi rămâne principala urmăritoare a „vitezistei” Posada Perişani. În această etapă, campioana en-titre din Ţara Loviştei a bifat un nou succes la diferenţă de multe goluri (9-3 cu Progresul Măldăreşti), păstrează fără probleme primul loc în clasament şi rămâne singura formaţie neînvinsă din seria sa.

Trecând în Seria Sud, consemnăm o situaţie aproape identică în clasament cu cea înregistrată în Nord, diferenţa fiind reprezentată doar de numele formaţiilor. Unirea Drăgăşani rămâne neînvinsă şi după etapa a XII-a, obţinând o victorie categorică cu AS Creţeni (scor 7-1). Minerul Berbeşti şi Voinţa Orleşti sunt formaţiile care se luptă pentru locul secund, iar Topologul Galicea rămâne surpriza plăcută de până în acest moment a campionatului, gata oricând să „arbitreze” duelul „granzilor” pentru promovare.