„Unii dintre angajaţii Primăriei nu respectă legea!”


• susţine Eduard Vârlan, consilierul susţinut de PNL să preia postul de viceprimar al Râmnicului
 

Într-o şedinţă derulată săptă­mâna trecută, organizaţia municipală a PNL l-a desemnat prin vot pe con­silierul local Eduard Vârlan să con­tinue activitatea lui Gheorghe Ioniţă în cadrul Primăriei Râmnicului. Astfel, „Vârlan” va fi „propunerea PNL” pentru funcţia de viceprimar la urmă­toarea şedinţă a Consiliului Local.

Domnule Vârlan, cum a fost şedinţa prin care aţi fost desemnat să ocupaţi fotoliul de viceprimar?

A fost o şedinţă a biroului per­manent municipal, cu depunere de candidaturi, cu discuţii şi argumente privind susţinerea candidaturii şi vot. S-a convenit asupra necesităţii unui viceprimar cu experienţă, care să cunoască domeniile de activitate ale Primăriei. A fost o luptă strânsă, dar am rămas prieten cu Liviu Boban, care este un membru activ al PNL.

De ce ar urma să vă ocupaţi la Primărie?

Nu am discutat încă cu viceprimarul Gigi Matei… Voi legătura cu dumnealui şi vom ajunge la acord. Vă daţi seama că, lucrând atâţia ani în domeniu, mă voi ocupa cu precădere de programele europene.

În timpul „guvernărilor” succesive PDL, aţi fost unul dintre cei mai fervenţi contestatari…

Am insistat mereu pentru aplicarea legii. Eu, la rândul meu, voi pune în aplicare legislaţia în vigoare, pentru că aceasta a fost şi este problema numărul 1 a Primăriei.

Ce vreţi să spuneţi?

O parte dintre angajaţi nu au respectat reglementările în vigoare în timpul „guvernărilor pedeliste”, cum le-aţi spus, dar şi-n timpul actualei conduceri. Mare parte nu din rea – credinţă, ci din neştiinţă. Scopul Uniunii Social Liberale este respectarea legii şi respectarea voinţei cetăţenilor.

Săptămâna trecută, Vâlcea a avut şansa să promoveze o echipă în prima ligă fotbalistică a ţării. Ştiu că aţi fost dezamăgit de meciul dintre CSM şi Damila…

Da, aşa este… A fost urât ceea ce s-a întâmplat între două echipe vâlcene. Fotbaliştii din Zăvoi nu şi-au apărat şansa la fel de aprig în meciul cu Corona Braşov cum au făcut în meciul cu Damila. Voi discuta personal cu finanţatorul Rufă şi cu cei din Consiliul de Administraţie, pentru că sunt probleme cu facturile la utilităţi, dar şi altele.