Un puiete pentru fiecare român! ROMSILVA ANUNȚĂ CĂ A DEPĂȘIT PLANUL împăduririlor de primăvară


Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva ne-au anunțat că, în campania de împăduriri de primăvară, încheiată recent, angajații instituției au plantat, la nivel național, 19,8 milioane de puieți forestieri. De asemenea, au fost regenerate 10.503 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, adică cu 8,9% peste programul prevăzut.
Au fost regenerate natural 7.294 hectare fond forestier și au fost regenerate prin lucrări de împăduriri 3.209 hectare, inclusiv 32 hectare de perdele forestiere, cu 332 hectare în plus față de programul campaniei de împăduriri de primăvară. Tot în cursul acestei campanii de împăduriri de primăvară au fost efectuate lucrări de completări pe 2.008 hectare fond forestier și lucrări de refacere a plantațiilor pe 497 hectare.
Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, prevede regenerarea a 13.126 de hectare fond forestier, 8.893 hectare prin regenerări naturale și 4.233 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantații pe 2.368 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 826 hectare, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de 220,4 milioane lei.
„În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.545 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale și 24.328 hectare prin lucrări de împăduriri, plantând 132,9 milioane de puieți forestieri”, au mai informat reprezentanții Romsilva.

Despre Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării. De asemenea, asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. În plus, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Romsilva