Un nou test reuşit pentru CSM


• municipalii au învins sâmbătă CS Buftea, scor 2-0


După victoria obţinută joia trecută la Măciuca în faţa echipei de Liga a III-a Sportul Vişina Nouă (scor 4-0), fotbaliştii pregătiţi de Claudiu Niculescu şi-au continuat seria partidelor de verificare, iar sâmbătă, pe Stadionul „Municipal” au întâlnit gruparea ilfoveană CS Buftea (formaţie care, cât de curând, în urma unei fuziuni, îşi va schimba denumirea în „Inter Clinceni”). Întâlnirea din Zăvoi a avut destul „nerv”, jucătorii punând foarte mult „osul” la bătaie pentru un meci de pregătire, dovada fiind reprezentată de cele patru cartonaşe roşii pe care centralul Cătălin Buşi a fost nevoit să le arate: Deaconescu, Bărbulescu şi Stoica de la gazde, respectiv Pălimaru de la oaspeţi. Însă, chiar dacă noii municipali nu au strălucit prea mult în primul lor joc disputat pe stadionul din Parcul Zăvoi în calitate de gazde, experienţa jucătorilor lui Niculescu şi-a spus cuvântul, CSM reuşind să se impună cu scorul de 2-0, ambele goluri ale gazdelor aparţinând unor fotbalişti transferaţi în această pauză inter-competiţională: Andrei Voican (minutul 74) şi Andrei Nilă (minutul 78). În urma acestei victorii, trupa vâlceană rămâne neînvinsă în jocurile de pregătire, reuşind să obţină cinci succese din tot atâtea partide disputate.
Însă, cele mai dificile partide înaintea debutului noului sezon de Liga a II-a vor avea loc săptămânile viitoare, atunci când CSM va întâlni Unirea Slobozia şi, cel mai probabil, Rapid Bucureşti, partida cu gruparea feroviară urmând să se dispute pe 31 august, când CSM îşi va prezenta în mod oficial jucătorii şi membrii staff-ului tehnic cu care senatorul Dan Niţu speră să scrie istorie şi să promoveze în Liga I.


Medrea: „În următoarele meciuri vom avea adversari mai puternici”


La finalul partidei, directorul general adjunct al FC Damila, Bogdan Medrea, a declarat: „Am avut un nou test reuşit în care am marcat şi nu am primit gol, iar timpul răcoros a fost numai bun pentru fotbal. Începem să avem automatisme în joc, multe din golurile marcate în aceste meciuri de pregătire venind la capătul unor acţiuni lucrate intens la antrenamente. De asemenea, ţin să precizez că avem o concurenţă foarte mare pe fiecare post şi asta va fi benefic pentru echipă. Important e să reuşim să facem meciuri cât mai bune în următoarele amicale şi în cel de prezentare şi, mai ales, să debutăm cu dreptul în noul sezon, unul de la care avem mari speranţe. Ştim că nu ne va fi uşor, vom întâlni adversari puternici şi lupta pentru promovare va fi aprigă, dar am toată încrederea în băieţii noştri că vom reuşi”.

Mai trebuie precizat şi faptul că, tot sâmbătă, în „familia” CSM a fost mare petrecere, managerul general Lucian Munteanu unindu-şi destinele cu Oana, aleasa inimii sale, la evenimentul organizat în localitatea natală a mirelui (Valea Mare) participand patronii echipei din Zăvoi, Dan şi Laurenţiu Niţu, directorul general adjunct Bogdan Medrea, antrenorii Claudiu Niculescu şi Claudiu Dobre, precum şi mai mulţi fotbalişti.