Un nou proiect al „Cercetașilor României”: «Împreună pentru o viață mai bună»


Luni a fost încheiat un nou protocol de colaborare între Centrul local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al Organizației Naționale „Cercetașii României” și Centrul de Educație Incluzivă Băbeni, Vâlcea. Colaborarea din următorul an va începe prin activitățile din cadrul acțiunii „Împreună pentru o lume mai bună”, finanțat cu prilejul proiectului „Lideri Implicați în Dezvoltare Locală”, creat de Organizația Națională „Cercetașii României, alături de un sponsor.

Mai multe informații despre proiect

Cercetașii exploratori (cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani) din grupul vâlcean își propun să meargă împreună cu mentorul lor din proiect și cu alți cercetași la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni, unde vor realiza jocuri și activități de comunicare, socializare și implicare civică alături de copiii cu nevoi speciale, în special de tinerii cu sindromul Down și autism. Alături de ei, pe parcursul desfășurării activităților vor fi cadrele didactice specializate ale instituției.
Întregul proiect va fi centrat pe două secțiuni: comunicare și socializare între membrii echipei de proiect și implicare civică a tinerilor cu nevoi speciale in viața comunității.
De amintit și faptul că, împreună, vor realiza 500 de jucării din material textil care vor fi dăruite de o parte dintre tinerii din centrul rezidențial, însoțiți de unul dintre părinți, selectați de cercetașii participanți la proiect și cadrele didactice ale centrului. Prin această activitate se urmărește ca tinerii să fie implicați si să se simtă utili în viața comunității. Proiectul la care facem referire va continua pe parcursul întregului an școlar 2017-2018.