Băbeni în pericol!


Conform unor informații venite pe surse dar extrem de credibile, orașul Băbeni este un posibil nou focar de infecție cu virusul COVID-19. Problema a apărut în urma confirmării faptului că o persoană de sex feminin a fost infectată. Ceea ce a pus însă „pe jar” autoritățile este că cercetarea epidemiologică conduce spre extrem de mulți contacți ai persoanei purtătoare, începând chiar cu medicul de familie!
Vom reveni cu noi amănunte.

UPDATE 1
Femeia din Băbeni, depistată zilele trecute pozitivă cu Coronavirus, a fost dusă joi, 2 aprilie, la Spitalul de Urgență din Craiova. Anterior a avut grijă de un bătrân din București, iar după ce fiica acestuia a anuntat-o că bătrânul are coronavirus, femeia a intrat în autoizolare. A stat izolată aproximativ 11 zile, dar înainte a intrat în contact cu vecini, vânzătoare din zona blocurilor Băbeni, doctorul Dîrlă.

UPDATE 2
Cabinetul medical al doctorului Ion Dîrlă (situat în orașul Băbeni) nu a fost închis, așa cum se aflase inițial. Am discutat telefonic cu medicul de familie al femeii confirmată ca fiind purtătoare a virusului COVID-19, el confirmându-ne existența cazului pozitiv din orașul Băbeni, dar nu și închiderea cabinetului său medical.
Notă: Chiar dacă am făcut public numele medicului de familie al femeii care a fost confirmată cu Coronavirus, spre o mai exactă informare a cititorilor, asta nu înseamnă că publicația noastră insinuează că la mijloc s-ar afla vreo culpă medicală!!!