Un nou adversar pentru CSM


• Universitatea lui Mititelu a primit undă verde pentru a se înscrie în Liga a II-a


Suporterii adevăratei echipe Universitatea Craiova, al cărei palmares este deţinut, în prezent, de către omul de afaceri Adrian Mititelu, au primit, săptămâna trecută, o veste foarte bună dinspre Bucureşti. Întruniţi în şedinţa Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, oficialii forului condus de Mircea Sandu au decis ca Universitatea Craiova să fie primită în noul campionat al ligii secunde (ediţia 2013/2014), pe unul dintre locurile rămase vacante după retragerile mai multor echipe, formaţia din Bănie îndeplinind condiţiile de participare în viitoarea stagiune. Astfel, cel mai probabil, după doi ani de pauză, Craiova va avea două echipe în Liga a II-a, acestea urmând să poarte nume foarte asemănătoare. CSU Universitatea Craiova (antrenor Erik Lincar) va fi sprijinită financiar de către primăria municipiului, iar FC Universitatea Craiova (antrenor Nicollo Napoli) ar urma să aibă, cel mai probabil, bugetul asigurat de către Adrian Mititelu.

Ambele grupări din Bănie vor evolua în Seria Vest a Ligii a II-a, acolo unde va activa şi CSM Râmnicu Vâlcea, iubitorii fotbalului din judeţul nostru urmând să aibă, de-a lungul sezonului 2013/2014, posibilitatea de a-i vedea pe „juveţi” în două rânduri jucând pe stadionul din parcul Zăvoi.


Pe 28 august, municipalii lui Claudiu Niculescu vor evolua în primul meci oficial al noului sezon


După încheierea cantonamentului de la Alba Iulia, fotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea (fosta Damila Măciuca) îşi vor continua pregătirile la stadionul din parcul Zăvoi, precum şi la Baza Sportivă „Oltchim”, complex despre care senatorul Niţu declara că doreşte, dacă este posibil, să îl păstreze pentru antrenamente echipei sale. Săptămânile viitoare, jucătorii vâlceni vor mai susţine câteva meciuri amicale, de această dată în compania unor echipe mai puternice, precum ACS Bufta şi Unirea Slobozia, de acelaşi nivel valoric cu cel în care vor evolua şi ei (Liga a II-a). După aceste partide, mai exact în data de 28 august, fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Claudiu Niculescu vor susţine primul meci oficial al noului sezon. Acesta se va disputa în cadrul turului IV al Cupei României, fază a competiţiei knock-out din fotbalul românesc în care cluburile din eşalonul secund sunt calificate direct. CSM va evolua cu certitudine în deplasare (echipele din eşaloanele inferioare calificate până în această fază a competiţiei urmând să aibă statut de gazde), pe terenul unei grupări din alt judeţ, întrucât Vâlcea nu mai are reprezentantă după ce Hidroelectra a fost eliminată de SCM Argeşul Piteşti în turul al II-lea (scor 0-1).