Un membru al „Bundestag”-ului vizitează judeţul nostru


În perioada 3-10 iunie, Fundaţia „Rumaenien Soforthilfe e.V.” din Germania, va organiza o excursie pe ruta Lipova-Caransebeş-Craiova-Tg. Jiu-Rm. Vâlcea. Acţiunea este coordonată de doamna Susanne Kastner – deputat în „Bundestag”-ul German. În judeţul nostru delegaţia va vizita oraşele Horezu, Cozia, Ocnele Mari, Drăgăşani, Rm. Vâlcea.

Susanne Kastner este născută pe 11 decembrie 1946, la Karlstadt – Bavaria (Germania) şi din 22 mai 1989 se află în Parlamentul Germaniei. În perioada 17 octombrie 2002 – 22 octombrie 2009 a fost şi vicepreşedintă a Bundestag-ului. Deputatul german a fost de nenumărate ori în vizită în toate zonele ţării, unde a primit şi diferite titluri: cetăţean de onoare şi cheia oraşului Sibiu, cetăţean de onoare al Lipovei. De asemenea, este preşedintele Forumului German-Român din Berlin şi preşedintele Fundaţiei de într-ajutorare „Rumaenien – Soforthilfe e.V.”.

Pentru toate acţiunile dedicate României, precum şi sprijinul acordat ţării noastre, cu câteva zile în urmă, Ambasadorul României la Berlin, Lazăr Comănescu, i-a înmânat, din partea Guvernului României, Ordinul Naţional pentru Merit în Grad de Mare Ofiţer. Susanne Kastner, în urma acestei decoraţii, s-a hotărât să facă o nouă vizită în România. De data aceasta, precum a declarat chiar deputatul german, cu precădere în judeţul Vâlcea.

Informaţiile ne-au fost oferite prin amabilitatea colaboratorului nostru Georg Barth din Bavaria (Germania), care are şi o contribuţie la aceste demersuri prin frumoasele aprecieri făcute la adresa judeţului Vâlcea, unele publicate chiar de ziarul nostru.