Un egal cât o victorie!


• CSM Râmnicu Vâlcea a obţinut un punct extrem de preţios pe teren propriu, după remiza cu Gloria Bistriţa, printr-un gol marcat în ultimul minut al prelungirilor


Astăzi, Stadionul „Municipal” din Parcul Zăvoi a găzduit derby-ul etapei a V-a din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, pe teren întâlnindu-se ocupantele primelor două poziţii din clasament, CSM Râmnicu Vâlcea (locul al doilea) şi Gloria Bistriţa (liderul la zi al întrecerii). Vâlcenii, pregătiţi de antrenorul Claudiu Niculescu, au început mai bine partida şi au trecut în două rânduri pe lângă deschiderea scorului, în chiar primele minute, prin Monel Cîrstoiu şi Sergiu Negruţ. Experienţa superioară a fotbaliştilor bistriţeni s-a făcut tot mai mult simţită după primul sfert de oră al întâlnirii, iar râmnicenii au cedat centrul terenului, oferind vizitatorilor controlul partidei. În aceste condiţii, cu Bistriţa venind tot mai des şi ameninţător în apropierea porţii apărată de Florin Matache, defensiva vâlcenilor a cedat la o fază relativ banală, Marian Chiţu trimiţând un balon care a depăşit de puţin spaţiul porţii, fiind ulterior respins în teren de portarul Matache. La semnalizarea tuşierului, centralul craiovean George Găman a validat golul oaspeţilor, iar Bistriţa a trecut în avantaj.


Brigada de arbitri a avut nevoie de intervenţia scutierilor pentru a putea intra la vestiare în siguranţă


Deşi conduşi pe tabela de marcaj, dar puternic impulsionaţi de cei peste 1.000 de fani prezenţi în tribune, elevii lui Claudiu Niculescu au avut puterea să revină în ofensivă şi să pună presiune pe defensiva ardelenilor. Cel mai controversat moment al întâlnirii s-a petrecut chiar la o astfel de fază, când Vâlcea se afla în ofensivă, în ultimele minute de joc ale primei reprize. Atunci, în careul mare al Bistriţei, un fundaş al acestei echipe a atins balonul cu mâna, însă centralul partidei nu l-a observat şi a lăsat jocul să continue. Imediat, fotbaliştii vâlceni au format un meleu în jurul arbitrului craiovean, însă, în corul de fluierături al spectatorilor din tribune, arbitrul l-a avertizat cu cartonaş galben pe Valentin Bărbulescu pentru proteste. La câteva momente după această fază, centralul a fluierat finalul primei reprize, însă intrarea la vestiare a brigăzii care a oficiat disputa s-a dovedit ceva mai problematică, fiind nevoie de intervenţia scutierilor pentru ca aceasta să ajungă în siguranţă la cabine.


Popa şi Negruţ, eroii de la CS Municipal în repriza a doua


Debutul părţii secunde a fost aproape identic cu cel al primului act, găsind formaţia lui Claudiu Niculescu foarte activă în ofensivă. Numai că, spre deosebire de prima parte, vâlcenii au fost mai atenţi, iar Popa a găsit repede drumul cel bun spre marcarea golului în poarta bistriţenilor. Era minutul 49 când Marius Briceag a oferit o centrare inspirată în faţa porţii adverse, acolo unde, cu un efort demn de toată lauda, Adrian Popa a reluat în forţă, perpendicular pe poarta oaspeţilor, un balon care l-a învins pe experimentatul portar bistriţean Călin Albuţ, declanşând fiesta în rândul spectatorilor râmniceni. Însă, din păcate, asemenea situaţiei din prima repriză, presiunea gazdelor a scăzut după zece minute din actul secund, permiţând oaspeţilor să revină la conducerea ostilităţilor, dominând mijlocul terenului. Cei prezenţi au văzut cum situaţia din prima repriză se reeditează, Bistriţa punctând din nou, de această dată în minutul 70, când Marius Feher a marcat cu ajutorul barei porţii lui Matache, fază la care autorul golului s-a şi autoaccidentat. După reuşita bistriţenilor, cele două echipe şi-au pierdut din luciditate, atacurile dezorganizate pe contre luând locul fazelor clar conturate, lucrate le antrenamente. Jucătorii bistriţeni s-au dovedit mai preocupaţi de găsirea unor modalităţi cât mai inedite de a „trage” de timp decât de a practica sportul pentru care intraseră pe teren, în timp ce râmnicenii forţau fazele ofensive şi apropierea de poarta adversă, presaţi tot mai puternic de „gongul” final. Aproape de minutul 80, Codruţ Lircă a avut o şansă importantă de restabili egalitatea, însă, balonul expediat de acesta din lovitură liberă a trecut de puţin pe lângă vinclul din dreapta porţii lui Albuţ. Izbăvirea fotbaliştilor lui Claudiu Niculescu a venit abia în ultimul dintre cele patru minute de prelungiri arătate de la margine, atunci când, în urma unei faze confuze, Sergiu Negruţ a reluat spectaculos cu capul în poarta bistriţenilor un balon centrat din flacul stâng al ofensivei vâlcene, reuşita tânărului fotbalist stabilind şi scorul final al partidei din Zăvoi, 2-2.


Bistriţa şi Vâlcea rămân în fruntea clasamentului


În urma acestui rezultat de egalitate consemnat între CSM Râmnicu Vâlcea şi Gloria Bistriţa, fiecare formaţie acumulează câte un punct şi, profitând de „jocul rezultatelor” din celelalte partide ale etapei a V-a, păstrează primele poziţii în clasament, Bistriţa din postura de lider (cu 11 puncte), iar CSM pe locul al doilea (cu 9 puncte).