Un danez, noul antrenor al Oltchimului!


La nici o zi după emiterea comunicatului de presă în care se specifica faptul că Radu Voina nu va mai ocupa banca tehnică în sezonul următor, conducerea campioanei României a bătut palma cu un fost câştigător al Ligii Campionilor. Ca o ironie a sorţii, tocmai antrenorul care a condus în urmă cu doi ani Viborgul spre câştigarea celui mai prestigios trofeu european, învingând în ultimul act chiar pe Oltchim Rm. Vâlcea, va încerca să reediteze deosebita performanţă la finele sezonului 2012-2013, aflându-se de această dată la timona grupării „chimiste”.

Jakob Vestergaard este un nume foarte sonor, atât în handbalul danez (această ţară este renumită pentru prezenţa unei adevărate „şcoli de handbal”), dar mai ales pe plan european, acesta aflându-se pe banca tehnică a „dream-team-ului” de la Viborg în cele mai bune două sezoane din istoria acestei echipe, trecându-şi în palmares două trofee ale Ligii Campionilor (în 2009 şi 2010). Tehnicianul de 37 de ani a mai condus în cariera sa naţionala de handbal feminin a Australiei, dar şi alte cluburi din Europa, ultima dată activând tot la o echipă daneză, FC Midtjylland.

„Misiunea mea la Vâlcea nu va fi uşoară”

Înţelegerea dintre Oltchim şi antrenorul danez este valabilă pentru următorii doi ani şi se doreşte exclusiv obţinerea înaltei performanţe, respectiv participarea în Liga Campionilor şi câştigarea acesteia. La semnarea contractului, Jakob Vestergaard a declarat următoarele: „Am fost în primul rând surprins atunci când oficialii clubului Oltchim m-au contactat. După care, aşezându-ne la discuţii şi analizând planul lor pentru următoarea perioadă de timp, nu am putut rezista tentaţiei. La ora actuală, Oltchim are o echipă foarte puternică, iar pentru asta trebuie felicitaţi toţi cei implicaţi. Misiunea mea la Vâlcea nu va fi uşoară, sunt conştient de acest lucru, dar împreună cu ajutoarele mele sper să duc la bun sfârşit mandatul pentru care am fost angajat” (…) „Sper ca lucrurile să meargă bine, din punctul meu de vedere aş începe de mâine, dar trebuie să aşteptăm ca fetele să termine vacanţa, iar participantele la Olimpiadă să se alăture echipei în luna august. Mai este ceva de spus, personal dacă vreţi: am declarat mereu că atmosfera de la Vâlcea este una fantastică, comună doar ţărilor din zona de est şi balcanică. Am emoţii şi mă bucur enorm că începând din acest sezon am ca suport susţinerea fanilor vâlceni. Chiar vreau să văd cum este când te susţin, decât atunci când erau împotriva mea, pe vremea când antrenam Viborg”.

Steluţa Luca, unul dintre secunzi

Pentru atingerea celei mai importante ţinte propuse, câştigarea trofeului Ligii Campionilor în sezonul viitor, Jakob Vestergaard va fi ajutat de doi antrenori secunzi. Unul dintre aceştia va fi tot un danez, pe când, celălalt post va fi ocupat de Steluţa Luca (antrenor secund şi în timpul mandatului lui Radu Voina), fosta handbalistă din „generaţia de aur” a României fiind o bună cunoscătoare a stilului tactic nordic, având în plamares trei sezoane petrecute în puternicul campionat danez (la Kopenhagen şi HK Randers).

Jakob Vestergaard, dar şi antrenorul secund nominalizat de acesta, vor sosi în ţara noastră în data de 8 iulie, odată cu debutul perioadei de pregătire.