Ultimul spectacol „chimist” din acest an


Oltchim_in_Germania• Oltchim luptă pentru primul loc împotriva finalistei Ligii Campionilor din sezonul trecut, Itxako Navarra

Duminică, Sala „Traian” din Râmnic va fi gazda unuia dintre cele mai „tari” dueluri din cadrul ultimei etape a grupelor Ligii Campionilor: faţă-n faţă se vor afla vicecampioa­nele ultimelor două ediţii din cea mai titrată competiţie inter-cluburi din Europa, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Itxako Navarra (campioana Spaniei). În penultima rundă disputată, cele două mari nume ale handbalului fe­mi­nin au reuşit să obţină victorii prin care şi-au asigurat deja calificarea „braţ la braţ” între cele mai valoroase opt formaţii de club ale Europei (Olt­chim a trecut de Buxtehuder cu scorul de 28-22, în timp ce Itxako le-a învins greu pe rusoaicele de la Dinamo Vol­go­grad cu 28-26). Clasamentul gru­pei D se pre­zintă în acest moment ast­fel: Oltchim 8p (+14); Itxako 8p (+13); Dinamo 4p (+4) şi Buxtehuder 0p (-31); singura necunoscută fiind reprezentată de numele formaţiei care va termina pe prima poziţie, mis­ter ce va fi dezlegat în urma „ciocnirii titanilor” din Sala „Traian”. Partida Olt­chim – Itxako se va disputa du­mi­nică, 13 noiembrie, cu începere de la ora 18.00 (jocul va fi transmis live la nivel naţional de postul DigiSport1). Biletele pentru acest meci vor fi dis­po­nibile la casele de bilete încă de as­tăzi. Cealaltă partidă, cea dintre Di­namo Volgograd şi Buxtehu­der SV ur­mând să conteze doar pen­tru statis­tică. Faza grupelor principale, alcă­tui­tă din două serii cu câte patru echipe fiecare, se va disputa începând cu luna februarie a anului viitor, iar ad­ver­sarii pe care îi vor întâlni „chi­mis­tele” vor fi decişi de „sorţi” în data de 15 noiembrie.

Pentru handbalistele pregătite de Radu Voina acesta este ultimul „re­ci­tal” susţinut pe anul 2011 în faţa pro­prii­lor suporteri, „vacanţa” sosind deja şi în Liga Naţională. Însă, „cireaşa de pe tort” poate veni chiar în decem­brie, atunci când echipa naţională a Româ­niei (formată în mare parte din sporti­vele care compun lotul Oltchi­mului) va participa la Campionatul Mon­dial din Brazilia, acolo unde obiectivul prin­cipal al Federatiei Române de Hand­bal este clasarea pe podiumul între­cerii.