TREI MEDII DE ZECE ȘI PROMOVABILITATE 100% pentru Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”


După afișarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat (sesiunea iunie 2022), absolvenții Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea au confirmat așteptările și exigențele. Trei din cele nouă medii de zece obținute în județul nostru au fost «bifate» de foști elevii de la CNIMB, celelalte șase ajungând în «curtea» Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”. Un alt rezultat de excepție al unității școlare din nordul Râmnicului este acela că se numără printre foarte puținele din județul nostru în care toți absolvenții înscriși la examenul de Bacalaureat din această sesiune au promovat toate probele la care au participat. Așadar, la CNIMB, rata de promovabilitate a fost de 100%.
Însă nu doar acestea două sunt rezultatele notabile pentru Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” după afișarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie 2022 (rezultatele sunt valabile înainte de soluționarea contestațiilor!). Mai este de amintit că, la CNIMB, aproape 80% dintre candidați au obținut medii cuprinse între 9,00 și 9,99 (au existat 126 de astfel de medii).
La Limba și literatura română, 91 de candidați au obținut note între 9,00 și 9,99, iar 23 de candidați au fost notați cu 10.
La Matematică și Istorie, 103 candidați au primit note între 9,00 și 9,99, iar 31 de candidați au obținut nota 10 (23 la Matematică și opt la Istorie).
La Proba E) (diferită în funcție de profil), 85 de candidați au avut note între 9,00 și 9,99, iar 38 de candidați au primit nota maximă (la discipline precum anatomie, chimie, informatică, logică, fizică).
Felicitări absolvenților, părinților lor și, evident, cadrelor didactice pentru aceste rezultate impresionante!