Transportul olimpicei Ileana Gabriela Popescu, asigurat de Comitetul de părinți!


Ileana Gabriela Popescu, elevă în clasa a IX-a, a participat la Olimpiada internațională de latină din Italia, obți­nând premiul III – o mare reușită pentru învățământul vâlcean. Din păcate, cos­tul drumului până-n Italia, la Arpino, unde s-a desfășurat concursul – respec­tiv 220 de euro – a fost asigurat de Co­mitetul de părinți al Colegiului Național „Alexandru Lahovari”.

Făcând o paranteză, la fel s-a întâm­plat și cu transportul olimpicului Ionuț Alexandru Budișteanu, costurile fiind asigurate chiar de organizatorii concursului din SUA.

În prezent, Ileana Gabriela Popescu se pregătește pentru un concurs internațional de latină ce se va desfășura la Constanța, subiectele vizând viața lui Ovidiu.

Trecând peste toate, vâlceanca și-a exprimat dorința de a studia limba latină în Italia.

„Am conversat cu ceilalți concurenți în latină”

Întrebată ce a atras-o spre latină, „o limbă moartă”, Ileana Gabriela Po­pescu a precizat că totul a pornit de la simplul fapt că învăța doar pentru note: „Aveam note des­tul de bune la celelalte materii, iar la latină în­vățam tot pentru note mari. De aici și atrac­ția față de această limbă”. Olimpica vâlceancă ne-a dezvăluit și un moment amuzant petre­cut alături de ceilalți participanți la concursul din Italia: „La un moment dat, noi, concurenții, ne-am dat seama că nu ne înțelegem destul de bine în engleză. Nu știam toți foarte bine engleza. Așa am ajuns să conversăm în latină. Ne-am înțeles mult mai bine”.