Transferurile fotbaliştilor Marinescu şi Smedescu, în impas


Doi dintre jucătorii pe care oficialii clubului Damila i-au dorit în această pauză competiţională riscă să nu poată fi legitimaţi în lotul alb-verzilor din cauza regulamentelor Federaţiei Române de Fotbal. Cum Octavian Marinescu şi Graţian Smedescu au mai „bifat” deja câte două legitimări în actualul sezon, conform normelor în vigoare ale FRF, ei nu ar mai putea fi legitimaţi la un al treilea club.
 

Desfiinţarea FC Oltchim a încurcat „borcanele”
 

În vara anului trecut, adică la începutul acestui sezon competiţional, cei doi fotbalişti erau colegi la FC Oltchim Râmnicu Vâlcea. Însă, cum gruparea preşedintelui Mihai Diculoiu nu a mai beneficiat de sprijinul financiar al combinatului chimic, singura formaţie care reprezenta judeţul nostru în Liga a III-a a fost nevoită să se retragă din campionat, după numai un singur meci disputat în sezonul 2012/2013 (o remiză, cu AFCM Reşiţa, partidă în care atacantul Graţian Smedescu a marcat ceea ce avea să însemne ultimul gol din istoria FC Oltchim). În urma „exodului” de fotbalişti, venit în mod normal după desfiinţarea clubului chimist, cei doi fotbalişti s-au despărţit. Experimentatul mijlocaş Octavian Marinescu a ajuns în „curtea” ardelenilor de la Arieşul Turda, în timp ce vârful de atac Graţian Smedescu s-a transferat la formaţia Vişina Nouă, din judeţul Olt. Destinele celor doi par să se împletească din nou, în această iarnă, sub sigla Damilei Măciuca. Însă, regulamentele Federaţiei Române de Fotbal le sunt potrivnice.
 

„Am trimis un memoriu la Federaţie pentru Smedescu”
 

Salvarea poate veni, în cazul transferurilor celor doi fotbalişti, tot de la „defuncta” FC Oltchim. Cum această echipă s-a desfiinţat şi deci Marinescu şi Smedescu s-au văzut nevoiţi să îşi caute alte echipe, oficialii celor de la Damila Măciuca vor să profite de această situaţie, încercând să obţină o „derogare” din partea FRF pentru ca „înregimentarea” celor doi jucători în lotul alb-verzilor să se producă totuşi. În acest sens, preşedintele clubului din sudul judeţului nostru, Lucian Munteanu, a declarat, pentru site-ul oficial al echipei, că s-a depus deja un memoriu la FRF în care se solicită permisiunea pentru perfectarea transferului lui Graţian Smedescu. Dacă această „manevră” va funcţiona, oficialii de la Damila vor repeta procedura şi în cazul lui Octavian Marinescu. „Am trimis un memoriu la Federaţie pentru Smedescu. Dacă va fi admis, atunci vom face la fel şi pentru Marinescu, care este în aceeaşi situaţie”, a declarat Lucian Munteanu.