Tradiția informaticii vâlcene merge mai departe: „Micul Gates” și-a desemnat câștigătorii


Weekend-ul trecut, la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat Concursul interjudețean de informatică «Micul Gates», o competiție în care elevii participanți demonstrează competențele digitale pentru prezent și acumulează referințe pentru viitor.
„Ca-n orice competiție, laurii încununează eforturile. Dincolo de emoțiile momentului, premierea «micuților Gates» a însumat o promisiune a viitorului asumat, o stimulare financiară – pentru candidați, o confirmare a dăruirii unei echipe de profesioniști – pentru organizatori. Membrilor comisiei naționale, nume sonore în domeniu, li se datorează ținuta de excepție. Mulțumim instituțiilor care ne-au motivat prin prezența în desfășurarea acestei ediții, doamnei inspector școlar general Andra Bica, domnului primar Mircia Gutău, doamnei subprefect Aurora Gherghina!”, a precizat Alina Vețeleanu, director CNI „Matei Basarab”.
Anul acesta, „Micul Gates” a reunit elevi din mai multe județe: Vâlcea, Timiș, Gorj, Cluj, Suceava, Constanța, Argeș, Olt, Dolj, Dâmbovița, Ilfov și Municipiul București. Direct, au participat 86 de elevi, iar indirect, 82. Pentru fiecare categorie, concursul a avut două probe: una teoretică şi una practică. Având în vedere rolul determinant al matematicii în învățarea informaticii, proba teoretică a cuprins 50% subiecte de matematică şi 50% subiecte de informatică. Subiectele de matematică au fost astfel structurate astfel încât să scoată în evidență aptitudinile pentru informatică (de exemplu probleme cu rezolvare de tip algoritmic, probleme de logică matematică), iar subiectele de informatică au fost în concordanță cu tematica anexată.

Elevii din Vâlcea, printre câștigători
Festivitatea de premiere a „micilor Gates” a avut loc duminică, 11 noiembrie. Premii au obținut elevi din județele Vâlcea, Gorj, Olt, Argeș și Municipiul București.