Tomograful, repus în funcţiune


Cilea_fericitMai bine de 5 luni au durat schimburile de adrese şi audienţele pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr. ing. ION CÎLEA, le-a cerut la Ministerul Sănătăţii pe una şi aceeaşi temă: asigurarea fondurilor necesare pentru achiziţionarea unor piese de schimb în vederea înlocuirii pieselor defecte de la computerul tomograf din dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă. În aceeaşi perioadă, preşedintele Ion Cîlea a purtat o serie de negocieri cu diferite firme care să asigure piesele şi să repună în funcţiune tomograful, însă discuţiile au fost de fiecare dată blocate din cauza lipsei fondurilor financiare.

Prin redistribuirea de la alte capitole bugetare, a fost identificată o sursă de finanţare internă care a obţinut aprobarea Consiliului Judeţean în şedinţa extraordinară de la sfârşitul săptămânii trecute. Având un caracter de extremă urgenţă, s-a renunţat la procedurile clasice şi lungi, stabilindu-se să se aplice prevederile art.122, lit. c din OUG nr.34/2006 privind negocierea directă, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de organizare a licitaţiei. Pe această cale s-a reuşit contractarea cu o firmă specializată atât a achiziţionării pieselor cât şi montarea acestora în regim de urgenţă. Întregul program de achiziţie şi montaj a fost redus la durata a 4 zile, perioadă care a expirat în data de 19 noiembrie când a avut loc recepţia lucrărilor şi, implicit, punerea în funcţiune a tomografului. Odată cu darea acestuia în folosinţă, pacienţii din judeţul Vâlcea scapă de cheltuielile mari şi drumurile lungi către alte clinici din ţară pentru investigaţii tomografice.

– Repararea computerului tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă nu va încheia seria intervenţiilor, audienţelor şi abordărilor la Ministerul Sănătăţii – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean. Acest aparat are o vechime de 9 ani, este uzat din punct de vedere fizic şi moral, ceea ce ne poate crea alte dificultăţi ca cele prin care am trecut. Din aceste motive am insistat şi am obţinut promisiuni din partea Ministerului Sănătăţii că pe lista de investiţii din 2013 se va afla şi achiziţionarea unui nou computer tomograf care va fi repartizat Spitalului de Urgenţă din judeţul Vâlcea.

Compartimentul de relaţii cu mass media al CJ Vâlcea