„Toate lucrurile minunate” au tras cortina pe scena TAP


• spectatorii au avut parte de o surpriză: accesul la spectacol a fost permis în mod gratuit

În după-amiaza zilei de sâmbătă, sala „Studio” a Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea a găzduit avanpremiera monodramei „Toate lucrurile minunate”. Spectacolul semnat de către Duncan Macmillan (în traducerea lui Adrian Roman) a fost unul special din mai multe privințe. Pe lângă avanpremieră, acesta a reprezentat și momentul de închidere a stagiunii 2016/2017. În plus, accesul publicului iubitor de cultură a fost permis în mod gratuit.
„Spectacolul îl are în prim plan pe Tavi Costin, un actor pe care dumneavoastră l-ați remarcat încă de la debutul său pe scena Teatrului Anton Pann în spectacolul Femei/Bărbați, regia Vlad Massaaci. La Teatrul Anton Pann el mai joacă și în TNT. În spectacol se vorbește despre depresie și despre cât de lung este drumul până la cei pe care îi iubim. Despre «Toate lucrurile minunate» The Guardian scria «Un spectacol comic, dar care îți rupe inima… Unul din cele mai amuzante spectacole pe care le vei vedea vreodata. Punct.» Time Out Londra îl descria ca pe un «spectacol plin de bucurie… minunat, trist și teribil de amuzant.» Și chiar așa și este. Este în așa fel construit încât pe tot parcursul piesei ca spectator vei face parte integrantă din spectacol și, din spectator pentru o clipă vei deveni actor. Este un spectacol care implică spectatorii, un spectacol în care nu ai nevoie de sufleor, un spectacol care te pune pe gânduri, un spectacol care te lasă cu întrebări și un spectacol la care ai mai dori să mai adaugi pe listă alte lucuri minunate care ți s-ar părea importante”, se arată în descrierea spectacolului, realizată chiar de către reprezentanții Teatrului Anton Pann.

Multe surprize pentru viitoarea stagiune

Și dacă tot ne aflăm la un moment de bilanț al Teatrului Anton Pann, la finalul stagiunii 2016/2017, trebuie spus că reprezentanții instituției de cultură promit spectacole dintre cele mai bune și pentru stagiunea 2017/2018, cea care urmează să se deschidă peste aproximativ două luni.
„Pentru stagiunea următoare, Teatrul Anton Pann are în prim plan și alte spectacole interesante. Dar… până atunci îi lăsăm un pic pe actori să-și uite rolurile, ca să le memoreze pe cele care vor fi în viitor, pe regizori să-și limpezească mintea pentru a sti ce vor pune în scenă, iar pe spectatori să-și însușească toate aceste bucurii ale verii cu dorința arzătoare de a se întoarce la teatru. O vară frumoasă vă dorește Teatrul Anton Pann!”, se arată în finalul comunicatului de presă la care am făcut referire în debutul materialului.