„Tinerii doresc să practice sport, dar nu le putem cere performanţe fără să îi stimulăm. Avem nevoie de sponsori la CS Chimia!”


• sintetizează Lelioara Alexandrescu, referindu-se la perioada mai dificilă pe care o traversează sportul din ţara noastră

Din dorinţa de a afla mai multe informaţii despre obiectivele, dar şi speranţele cu care porneşte, pe un drum nu tocmai uşor de străbătut, directorul adjunct al Clubului Sportiv Chimia, am stat de vorbă chiar cu Lelioara Alexandrescu. Cu multă amabilitate, doamna profesoară ne-a oferit amănuntele necesare într-un scurt interviu.

Reporter: Doamna Alexandrescu, felicitări în primul rând pentru numirea în această funcţie şi mult succes în activităţile pe care urmează să le întreprindeţi. Cu ce gânduri porniţi în cadrul Clubului Chimia din această funcţie, cea de director adjunct?

Lelioara Alexandrescu: Mulţumesc! Vreau să vă spun că sunt de numai câteva zile în această funcţie, 28 noiembrie a fost practic prima zi. Numirea a fost de fapt o reîncadrare pe un post vacant. Încă nu sunt în totalitate familiarizată cu ceea ce presupune activitatea unui director adjunct, dar am câteva obiective precise pe care vreau să le îndeplinesc. În primul rând să mă ocup de problemele sportivilor şi antrenorilor din cadrul Clubului Chimia. Noi avem un buget foarte mic şi trebuie să facem ceva în acest sens. Sunt mulţi tineri care doresc să practice sport, dar nu le putem cere performanţe fără să îi stimulăm. Avem nevoie de spon­sori la CS Chimia! De asemenea, îmi doresc ca şi Consiliul Local să fie mai aproa­pe de noi, să ne sprijine cu bani, dar şi cu echipamente sau cu o masă oferită spor­ti­vilor. Un sportiv nu poate avea performanţe dacă nu este hrănit corespunzător.

Rep.: Referitor la această ultimă chestiune, ştiu că domnul director Dumitru Drăguţă doreşte înfiinţarea unei cantine în Râmnic, acolo unde sportivii de la CS Chimia ar putea mânca, măcar o dată pe zi.

L.A.: Cu siguranţă o cantină ne-ar fi de un real ajutor. Sportivii noştri s-ar simţi motivaţi şi ar beneficia de mai multe condiţii pentru atingerea performanţei. Nouă ne este destul de dificil să concurăm împotriva altor cluburi sportive din ţară, care sunt mult mai bine sprijinite. Pot să vă dau ca exemple atât Dinamo şi Steaua din Bucureşti, dar şi un club sportiv situat în apropierea noastră. O bază din Târgu Jiu, ce ţine de clubul Pandurii, este foarte bine pusă la punct, iar sportivii de acolo chiar au toate condiţiile pentru a se antrena. Nu vă mai spun cât de greu ne este în competiţiile internaţionale, atunci când concurăm cu sportivi din alte ţări. Dar, iată că şi în aceste condiţii, Clubul Sportiv Chimia a câştigat foarte multe medalii an de an. Tocmai de aceea, împreună cu colectivul de la CS Chimia, doresc să facem o echipă foarte unită şi orice ban cheltuit să aibă o utilitate cât mai mare.

Rep.: Cine va conduce, după plecarea dumneavoastră, secţia de Atletism?

L.A.: Mă voi ocupa tot eu de secţia Atletism, alături de Claudiu Cârstea. Chiar dacă nu voi fi remunerată pentru asta, fiindcă nu ne permite regulamentul să avem o normă şi jumătate în cadrul clubului, doresc să îmi continui munca la Atletism. Avem în total douăzeci şi cinci de sportivi cu care lucrăm, iar în perioada următoare aceştia vor participa la o întrecere foarte importantă, la Bucureşti. Pe 9 decembrie va avea loc „Cupa de iarnă”, la categoria Juniori III. Pe 14 şi 15 decembrie, tot la „Cupa de iarnă”, pentru CS Chimia vor intra în competiţie Juniorii I şi II, precum şi seniorii.

Rep.: Mulţumesc pentru timpul acordat şi mult succes pe viitor!