Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea aşteptat la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Puck” – Cluj 2013


În perioada 14-18 octombrie la Cluj are loc un eveniment teatral remarcabil. Este vorba de  Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Puck”, festival care anul acesta a ajuns la ediţia cu numărul 12 şi care reuneşte  22 de trupe de teatru.  320 de artişti din Italia, Ungaria, Republica Moldova şi România vor prezenta, pe perioada festivalului, un număr de 39 de spectacole. În cadrul festi­valului vor fi susţinute şi o serie de workshopuri pentru actori şi studenţi, conduse de maeştri în domeniu. Printre aceştia se numără şi Gaspare Nasuto, un maestru păpuşar italian, sculptor în acelaşi timp, unul dintre marii maeştri ai marionetelor napolitane tradiţionale.

După o selecţie riguroasă a spectacolelor participante, Teatrul Anton Pann a fost invitat din nou să participe şi anul acesta. Spunem din nou, pentru că anul trecut spectacolul “Hansel şi Gretel”, după minunata poveste a Fraţilor Grimm, în regia Dianei Roman, a reuşit să atragă atenţia criticii de specialitate, câştigând premiul de debut regie pentru realizarea acestei puneri în scenă.

Şi de data aceasta Teatrul Anton Pann participă tot cu un spectacol realizat de Diana Roman. Este vorba de “Albă ca Zăpada”, o poveste frumoasă cu o prinţesă şi cei şapte pitici, o poveste cărora tuturor ne-a încântat copilăria şi a dat frâu imaginaţiei. Sperăm ca şi acest spectacol realizat cu atâta suflet şi profesionalism de către Diana Roman, să atragă atenţia juriului în competiţia cu cele 38 de trupe de teatru, din ţară şi străinătate, şi să câştige un premiu.

Spectacole cunoscute sau mai puţin cunoscute precum Scufiţa Roşie, Pinocchio, Micii Muşchetari, Povestea Porcului, Dragostea celor trei portocale, Tinereţe fără Bătrâneţe, Cei trei purceluşi, Jack şi vrejul de fasole şi multe alte poveşti vor fi sigur pe placul celor mici şi nu numai.

“Albă ca Zăpada”, spectacolul Teatrului Anton Pann va intra în competiţie cu spectacole ale unor teatre cu tradiţie în arta mânuirii marionetelor. Amintim doar câteva: Teatrul pentru Copii „Ciufulici” Ploieşti, Teatrul „Vojtina” Debreceni – Ungaria, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” Botoşani,  Teatrul de Animaţie „Tăndărică” Bucureşti, Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” Chişinău, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Ariel” Tg. Mureş, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” Craiova, Teatrul de Păpuşi „Gulliver” Galaţi, Teatrul de Păpuşi „Puck”, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Merlin” Timişoara etc.

Reprezentaţia spectacolului Teatrului Anton Pann „Albă ca Zăpada” va avea loc vineri, 18 octombrie, pe scena Casei Armate. Pentru distincţiile obţinute până acum la aproape toate festivalurile, dorim actorilor păpuşari o sală plină, plină, mânuire bună şi apre­cieri favorabile şi mult succes. Faptul că se află în competiţie cu atâtea teatre cunoscute îi situează deja pe un loc fruntaş. Bravo lor!