Tânără, amatoare de senzații tari la volan


La data de 28 noiembrie 2023, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Formațiunii Rutiere Drăgășani au oprit, pentru un control de rutină, un autoturism. Acesta era condus de o femeie în vârstă de 27 de ani, din localitate, care se deplasa pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Drăgășani. În verificării cu aparatul Drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, femeia în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. A fost înregistrat dosar penal, efectuându-se cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ne-au anunțat polițiștii vâlceni.

Sfaturi de la polițiști

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic următoarele:

  • nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv;
  • alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

„Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer! Acestea afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale. Reamintim conducătorilor auto modificările legislative în materie penală (Legea nr. 213/2023), respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei”, au explicat polițiștii vâlceni.

Sursă foto: Arhivă