Suspiciuni de COVID în lotul Dunării Brăila! SCM Râmnicu Vâlcea s-ar putea califica direct în semifinalele Cupei României


Joi, 3 septembrie, cu începere de la ora 18.00, SCM Râmnicu Vâlcea și HC Dunărea Brăila ar trebui să se întâlnească în sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin (ediția 2019/2020). Numai că meciul programat în Sala Polivalentă din București este pus serios sub semnul întrebării. Asta pentru că în presa sportivă națională, dar și în cea locală din Brăila au apărut informații conform cărora în lotul echipei Dunărea s-ar afla mai multe jucătoare infectate cu Coronavirus. Conform informațiilor publicate marți seara pe site-ul Gazetei Sporturilor, nu mai puțin de șase jucătoare ar fi infectate cu acest virus. Într-o astfel de situație, cum spuneam mai sus, disputarea partidei de joi rămâne sub semnul întrebării.
Într-o astfel de situație (dacă se va confirma în mod oficial că în lotul echipei dunărene există jucătoare infectate) se vehiculează deja că SCM Râmnicu Vâlcea ar putea obține direct biletele pentru final four-ul Cupei României. Asta pentru că meciurile din faza următoare a competiției (adică din semifinale) sunt programate sâmbătă, nefiind deci timpul necesar pentru o nouă reprogramare a turneului! Inițial, acest joc (unul dintre cele două restanțe rămase de disputat din sferturile de finală) trebuia să se joace pe 20 august. Din cauza pandemiei, ambele jocuri au fost reprogramate pentru joi, 3 septembrie. În celălalt sfert, programat cu începere de la ora 15.00, CSM București va întâlni SCM Slatina.
O altă variantă ar fi (în cazul în care în lotul Dunării ar exista într-adevăr jucătoare infectate) ca echipa brăileană să dispute meciul de joi contra Vâlcii, programat cu începere de la ora 18.00, folosindu-se doar de jucătoare ale căror teste au ieșit negative. În acest caz, ar fi nevoie de câte două teste pentru fiecare dintre jucătoare.

 

Cu Rapid în semifinale

 

În eventualitatea în care SCM Râmnicu Vâlcea se va califica mai departe, echipa noastră va întâlni gruparea bucureșteană Rapid (care este deja calificată în semifinale după ce a învins SCM Craiova într-un meci disputat înainte de instituirea stării de urgență). Învingătoarea din celălalt sfert de finală (CSM București sau SCM Slatina) își va măsura forțele cu Gloria Buzău. Cele două partide din semifinale sunt programate sâmbătă, 5 septembrie.
Duminică, 6 septembrie, în polivalenta bucureșteană se vor disputa cele două finale. Învinsele din faza semifinalelor se vor lupta pentru medalia de bronz, în timp ce câștigătoarele își vor măsura forțele în lupta pentru trofeu. După cum se poate observa, cele două mari rivale, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, nu se pot întâlni decât în finala competiției.