Ştiri USL


Uniunea  Social Liberală funcţionează în interesul cetăţenilor!

Încet, dar sigur, Uniunea Social Li­berală începe să funcţioneze la capacitate maximă în judeţul Vâlcea, pentru scopul iniţial pentru care a fost creată, accea de a lucra în interesul cetăţenilor şi de a rezolva probleme din judeţ. La iniţiativa vice­preşedintelui PNL Vâlcea, consilierul judeţean Ilie Fârtat şi cu sprijinul pre­şedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea Ion Câlea, liderul social demo­craţilor vâlceni, Liceul „Constantin Brîncoveanu” din Horezu va beneficia şi în acest an de finanţare din partea Consiliului Judeţean Vâlcea pentru combustibilul necesar încălzirii acestei importante instituţii de învăţământ.

Câlea şi Fârtat conlucrează pentru a asigura căldură elevilor din Horezu!

Din cauza crizei economice şi a lipsei fondurilor guvernamentale alocate instituţiilor de învăţământ, şi în acest an Liceul „Constantin Brîncoveanu” din Horezu, cea mai mare instituţie de învăţământ din Oltenia, cu peste 2.000 de elevi, nu beneficiază de fonduri suficiente pentru a asigura necesarul de combustibil pentru încălzirea sălilor de clasă. În prezent, conducerea liceului dă cu porţia căldură elevilor, doar 2 ore pe zi, insuficient pentru încălzirea sălilor de clasă pe parcursul a celor 10 – 12 ore cît timp se desfăşoară ore în acestea. În urma audienţelor ce le desfăşoară în oraşul Horezu, consilierul judeţean liberal Ilie Fârtat a aflat de acest aspect şi a promis părinţilor din zonă că va încerca să remedieze această situaţie. Astfel, în urma unei întrevederi cu Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul dr. ing. Ion Câlea, care ştia, din anii trecuţi de această situaţie, Liceul „Constantin Brîncoveanu” din Horezu va beneficia de fonduri în valuare de 400 milioane lei vechi de la Consiliul Judeţean pentru combustibil, acestea urmând să fie aprobate în următoarea şedinţă a forului judeţean.

Schimbarea măsurii tehnice de încălzire a liceului, unica soluţie de remediere a problemei

Situaţia lipsei finanţării pentru asigurarea necesarului de combustibil pentru iarnă a Liceului „Constantin Brîn­coveanu” din Horezu nu este una nouă, în fiecare an Consiliul Judeţean alocînd aproximativ 500 milioane de lei vechi pentru a asigura căldură elevilor. Ţinînd cont de acest lucru, precum şi de faptul că această unitate nu se află în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, preşedintele Ion Câlea a sugerat autorităţilor locale schimbarea soluţiei tehnice de încălzire a liceului, în prezent costurile fiind mult prea mari faţă de posibilităţile autorităţii publice locale şi a celei judeţene. De aceeaşi părere a fost şi consilierul judeţean Ilie Fârtat, liberalul atrăgând atenţia asupra situaţiei din ce în ce mai grave din cauza reducerii drastice, de la an la an, a bugetului județean. Dacă în anii trecuţi sumele necesare erau solicitate şi alocate spre sfîrşitul sezononului rece, de obicei în luna februarie, în acest an solicitarea a venit încă din luna decembrie, ceea ce demonstrează că situaţia financiară din 2011 este cu mult mai gravă.

Guvernul ar trebui să aloce banii pentru încălzire!

Ion Câlea şi Ilie Fârtat s-au pus de acord şi atunci când a venit vorba de responsabilul acestei situaţii. Atât pesedistul cât şi penelistul au arătat spre adevaratul responsabil si anume,  Guvernul Boc şi Ministerul Educaţiei, care nu s-au implicat în soluţionarea acestei probleme ce trenează de mai mulţi ani.

În timp ce preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul dr. ing. Ion Câlea este siderat de faptul că guvernul nu alocă bani pentru schimbarea soluţiei tehnice de încălzire a acestei unităţi de învăţământ, ţinând cont că în această şcoală învaţă elevi din peste 20 de localităţi, liberalul  Ilie Fârtat nu înţelege nici el de ce administraţia publică locală nu este ajutată de executiv, cu atât mai mult cu cât culoarea politică a amândurora este portocalie.

Biroul de presă al USL Vâlcea