Spectacolul „Pe scurt: Caragiale”, foarte apreciat la Berlin


Pe_scurt_CaragialeTeatrul Anton Pann şi-a deschis stagiatura 2012-2013, la Berlin. Pe 12 septembrie, publicul berlinez prezent în Sala Studio a Şcolii Superioară de Artă Dramatică Charlottenburg, s-a putut bucura de cea mai re­centă producţie a teatrului, „Pe scurt: Caragiale”, regia Adrian Roman. Pe 13 septembrie a avut loc premiera oficială a spectacolului, în prezenţa Amba­sa­dorului României în Germania, Lazăr Comănescu, şi a altor personalităţi din lumea artistică a capitalei germane. Acest eveniment a fost organizat în cadrul programului de cooperare cu Studio Theater, coordonat de actorul şi regizorul Valentin Plătăreanu, turneul Teatrului Anton Pann în Germania a fost prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la dispariţia la Berlin a marelui dra­ma­­turg român I.L. Caragiale. Pe scena Şcolii Superioare de Artă Dramatică Charlottenburg, actorii Cătălin Vieru, Olimpiu Blaj, Amalia Huţan, Florin Beciu, Réka Szász, Florin Călbăjos şi Ioa­na Predescu au prezentat publi­cului german şi român un colaj din schiţele „La poştă”, „Căldură mare”, „Jus­tiţia română”, „Temă şi variaţiuni”, „Five O’Clock”, „Situaţiunea”, „Lanţul slăbiciunilor” şi „Mitică”.

La fiecare dintre cele două repre­zen­taţii, prezenţa publicului a fost nu­me­roasă, iar reacţiile au fost entu­zi­aste, actorii fiind chemaţi de mai multe ori la rampă. Ca dovadă că atunci când vine vorba de teatru nu poate exista o barieră de limbaj, spectatorii au savurat din plin replicile despre Strada Sapienţii sau descrierile „bucu­reş­teanului par excellence”.

„Pe scurt: Caragiale”, este primul schimb cultural româno-german reali­zat de Schauspielschule Charlotten­burg în parteneriat cu Teatrul „Anton Pann” şi este dor începutul unei cola­borări de durată.

„Acesta este un proiect foarte reuşit. Suntem în discuţii pentru încă două astfel de proiecte, unul la Paris şi altul la Varşovia”, a declarat regizorul Adrian Roman, directorul Teatrului Anton Pann.

Acest foarte apreciat spectacol în afara graniţelor, lucru pe care îl puteţi constata singuri din comunicatul de mai jos, primit de la Consiliul Judeţean Vâlcea, va avea premiera în Râmnic, sâmbătă, 29 septembrie, începând cu ora 19.00, în Sala Studio, eveniment ce va deschide oficial stagiunea.