Sferturile Ligii Campionilor se văd tot mai clar de la Vâlcea!


Într-un meci încheiat în urmă cu câteva momente, SCM Râmnicu Vâlcea a obținut o victorie foarte importantă în cea de-a doua partidă disputată în grupele principale ale Ligii Campionilor. Echipa noastră a făcut un nou meci foarte bun, după cel de pe teren propriu cu Krim Ljubljana din prima etapă a grupelor principale. Într-o formă de excepție, vâlcencele s-au impus categoric pe terenul suedezelor de la IK Savehof. Doar primele 12 minute au fost mai echilibrate. După ce și-au reglat tirul, elevele lui Florentin Pera au înscris la foc automat în poarta suedezelor. În minutul 20, echipa noastră conducea cu 9-6. Finalul primului act al întâlnirii a fost în totalitate la discreția vâlcencelor, care au decis soarta întâlnirii încă dinainte de a intra la vestiare. La pauză, SCM Râmnicu Vâlcea conducea cu 15-7, având un nesperat avantaj de opt goluri!
Nici repriza secundă nu a adus schimbări semnificative în ceea ce privește nota generală de desfășurare a partidei. Chiar dacă fetele noastre nu au mai forțat, având victoria deja asigurată, ele și-au păstrat avantajul din prima repriză și au insistat pe faza ofensivă atât cât a fost nevoie pentru a nu le permite suedezelor să înceapă să spere la vreun rezultat pozitiv. SCM s-a impus la șase goluri diferență, scor 23-17. A fost un meci în care jocul elevelor lui Florentin Pera a arătat bine spre foarte bine în toate compartimentele. E drept că nici campioana Suediei nu a arătat deloc a fi un nume de speriat (a semănat a echipă medie din campionatul României), însă acest aspect nu eclipsează cu nimic succesul formației noastre!
În urma acestei victorii pe deplin meritată, SCM Râmnicu Vâlcea a ajuns la un total de patru puncte și ocupă poziția a patra în clasamentul Grupei a II-a principală (după Gyor, Brest și Buducnost). După debutul foarte bun în această fază a Ligii Campionilor, echipa noastră are toate șansele să încheie măcar pe locul patru, poziție care i-ar permite atingerea unei performanțe care cu greu putea fi anticipată la începutul sezonului: accederea în sferturile de finală ale competiției de la chiar prima participare a formației râmnicene (sub această denumire) în competiția regină a handbalului feminin european inter-cluburi.

Fanii echipei noastre, mai gălăgioși decât cei ai gazdelor

Într-o sală pe care fanii suedezi nu prea s-au înghesuit să o umple probabil nici măcar la capacitate de 25%, cei câțiva fani vâlceni prezenți la meci au avut posibilitatea de a se face remarcați. Aceștia au cântat pe tot parcursul partidei și au făcut o imagine bună pentru sportul vâlcean și românesc în general departe de casă, tocmai în Suedia.

Sâmbătă e cod roșu la Vâlcea: vine Gyor!

Pe 8 februarie, de la ora 15.00, fanii vâlceni vor avea parte de un meci de zile mari, care le va reaminti de anii de glorie ai Oltchimului. La Vâlcea va veni deținătoarea trofeului Ligii Campionilor, ETO Gyor. Va fi o partidă în care fetele noastre vor evolua în primul rând pentru public, pătimașii iubitori ai sportului din județul nostru meritând un meci în care sportivele să dea totul pe teren pentru un joc de neuitat în fața redutabilei campioane a Ungariei!