Sfaturi privind reamenajarea casei


Simți că a venit momentul să reamenajezi fiindcă aproape toate lucrurile din casă sunt vechi sau avariate? Atunci e timpul să faci niște schimbări pentru a te putea bucura din nou de confortul casei tale.

Iar dacă nu-ți permite bugetul să faci toate schimbările pe care ți le dorești, solicită un credit rapid și reamenajează-ți casa pe placul tău. Pentru a afla perioada de rambursare a creditului, dar și pentru a-ți calcula estimativ ratele pe care le vei avea de plătit în funcție de suma pe care vrei să o împrumuți, folosește un calculator credit nevoi personale. Găsești un astfel de instrument pe site-ul instituției de la care vrei să iei împrumutul.

În continuare, hai să vedem cum poți să reamenajezi casa simplu și rapid!

Începe prin a face o curățenie temeinică, apoi încearcă să menții ordinea. În primul rând, creează mai mult spațiu renunțând la lucrurile pe care nu le folosești. Cu siguranță există multe obiecte vechi pe care nu le-ai mai folosit demult. Sfatul nostru e să nu le mai păstrezi, ci să le arunci, donezi, reciclezi sau depozitezi undeva unde să nu te încurce.

După ce ai eliberat spațiul de lucrurile inutile, următorul pas este te gândești la decor. Înlocuiește piesele avariate cu unele noi, recondiționează-le pe cele care pot fi reparate și reîmprospătează locuința cu mici schimbări stilistice.

Acordă atenție pieselor de mobilier pe care le alegi

O casă este considerată a fi bine mobilată numai dacă este aranjată corespunzător cu mobilier adecvat și alte accesorii de decor. Asta înseamnă că alegerea mobilierului reprezintă unul dintre cei mai importanți pași atunci când vine vorba de amenajarea unei case.

Desigur, nu îți sugerăm să schimbi mobilierul, ci să te asiguri că piesele pe care le ai sunt perfect funcționale, îți sunt necesare (renunță la mobila inutilă) și că se armonizează cu restul pieselor din încăpere. Iar atunci când ai nevoie de o piesă de mobilier nouă, nu o cumpăraă doar în baza necesității și a prețului cel mai mic, ci asigură-te că se combină frumos cu restul mobilierului.

Optează pentru culori neutre

Deși aproape că trec neobservate, culorile neutre au un rol extrem de important în decorul unei locuințe, pentru că nu se demodează. Acestea accentuează fără să copleșească, pot influența cum este perceput un spațiu și permit mobilierului existent în încăpere să își exprime personalitatea.

Întinerește-ți dormitorul

Dă un suflu nou dormitorului alegând o tăblie nouă pentru pat sau punând fototapet pe peretele de la capul patului. Tapetul e un element decorativ care poate face întreaga cameră să-și schimbe atmosfera, de aceea alege-l astfel încât să obții una relaxantă.

Dă un nou aspect băii

Lasă-ți imaginația să preia controlul asupra formei și mărimii oglinzii din baie. Optează pentru oglinzi cu o formă îndrăzneață, dar și de dimensiuni diferite. Pe lângă funcționalitatea acestora, oglinzile au și rolul de a mări vizual spațiul, un aspect necesar mai ales dacă ai o baie de dimensiuni reduse. 

Reînnoiește aspectul ferestrelor

Perdelele reprezintă accesorii care ies în evidență încă din momentul în care ai intrat într-o încăpere. Dacă vrei să schimbi aspectul camerei fără a face modificări majore, poți să înlocuiești perdelele și draperiile vechi cu unele noi.  

În cazul în care vrei să creezi o atmosferă relaxantă în dormitor, alege culori deschise și luminoase, precum alb sau nuanțe de bej. Dacă vrei să aduci un pic de dramatism în living, alege culori mai întunecate, precum bordo sau bleumarin.

Profită la maximum de accesoriile decorative

Pernele, păturile și covoarele sunt accesorii cheie în redecorarea unui spațiu din casă. Acestea pot fi schimbate periodic pe măsură ce anotimpurile anului se schimbă. Prin schimbarea acestor accesorii schimbi rapid și aspectul casei.

De asemenea, pune pe pereți tablouri a căror dimensiune este direct proporțională cu dimensiunea peretelui. Dacă tablourile sunt mici, iar peretele pe care vrei să le amplasezi este gol, atunci ar trebui iei în considerare gruparea mai multor piese.

Inutile pentru unii, comori pentru alții

Pentru a reînnoi aspectul unei camere sau a întregii case, nu trebuie să cheltui mulți bani. Profită de articolele vândute la piețele de vechituri sau la magazinele de antichități și alege obiecte speciale pentru a da personalitate casei.

Iar pentru cheltuielile mai serioase care nu suportă amânare, așa cum este înlocuirea patului care scârțâie sau retapițarea canapelei, și pentru care nu ai toți banii, solicită un credit de nevoi personale. Creditul de nevoi personale este una dintre cele mai bune soluții atunci când vrei să-ți duci planurile la bun sfârșit, fără să le amâni prea mult.