Senatorul Frâncu cere fonduri pentru reabilitarea DJ 703 H Sălătrucu – Curtea de Argeş


În data de 7 februarie 2011, senatorul vâlcean Emilian Fâncu i-a adre­sat ministrului Elena Udrea o în­trebare referitoare la posibilitatea alo­cării de fonduri pentru reabilitarea por­ţiunii de drum Sălătrucu – Curtea de Argeş, aflată pe raza judeţului Argeş, la graniţa cu judeţul Vâlcea. Deoarece aţi considerat că nu face obiectul mi­nisterului pe care îl conduceţi, în data de 11 martie 2011 aţi redirecţionat această întrebare către Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Doamna ministru Anca BOAGIU susţine însă că celor patru kilometri de drum care fac legătura între jude­ţele Vâlcea şi Argeş le-a fost atribuit greşit (eroare „umană” de redactare), de către Consiliul Judeţean Argeş, indicativul DN 7C. În realitate, această porţiune de drum poartă indi­cativul DJ – 703 H, adică face parte din categoria drumurilor judeţene.

Mai mult, în momentul de faţă Ministerul Transporturilor şi In­fras­truc­turii nu poate aloca fonduri pentru reabilitarea segmentului res­pectiv, procedurile privind preluarea lui în domeniul public al statului fiind, la ora actuală, blocate.

Deoarece, conform răspunsului dumneavoastră, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului finanţează şi gestionează programe şi proiecte în domeniul infrastructurii rutiere de interes local, revin cu rugămintea de a îmi comunica dacă veţi cuprinde pe lista dumnea­voastră de priorităţi pe anul 2011 şi alocarea de fonduri în vederea reabilitării DJ – 703 H, pentru ca astfel să putem circula în condiţii optime pe DN 7D. Fac şi menţiunea că, la discutarea amendamentelor la Legea Bugetului pentru 2011, mi-aţi făcut promisiunea că în acest an problema asfaltării celor patru kilometri va fi rezolvată.