Senatorul Coca aduce vești extraordinare pentru mediul de business românesc: „Patronii care vor angaja tineri cu vârsta între 16-35 de ani ar putea primi bani pentru salariile acestora un an și jumătate”


• propunerea legislativă a fost adoptată de Senat și se referă la tinerii care își caută primul loc de muncă
Mereu preocupat de aspectele ce țin de îmbunătățirea condițiilor de viață ale vâlcenilor, și ale românilor la modul general, senatorul Laurențiu Coca se numără printre parlamentarii care au pus umărul la inițierea unei propuneri legislative ce se anunță a fi de mare succes. În calitate de co-inițiator al proiectului de lege, senatorul Coca a venit în sprijinul tinerilor aflați în căutarea primului loc de muncă, proiect care promite să dinamizeze și mai mult piața muncii destinată segmentului de populație cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani.
„Senatul a aprobat o propunere legislativă foarte importantă, propunere pe care am semnat-o în calitate de co-iniţiator, gândindu-mă la tinerii aflaţi în căutarea primului loc de muncă. Proiectul prevede ca patronii care vor angaja tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani să primească bani pentru salariile acestora şi scutiri de la plata impozitelor, pentru un an şi jumătate. Actul normativ urmăreşte facilitarea accesului la primul loc de muncă al tinerilor fără experienţă profesională în scopul reducerii ratei şomajului în rândul acestei categorii, stimularea cererii de forţă de muncă în vederea angajării tinerilor, asigurarea tranziţiei rapide de la şcoală la piaţa muncii şi combaterea efectelor sociale ale
inactivităţii tinerilor”, ne-a declarat senatorul Laurențiu Coca.
Ar mai fi de amintit faptul că propunerea legislativă, intitulată „Primul loc de muncă”, a fost iniţiată de un grup de 79 de senatori şi deputaţi PSD şi UNPR. Aceasta a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, cu 85 de voturi favorabile.