Senatorul Coca l-a luat la întrebări pe primul ministru


• referitor la acuzațiile aduse într-o scrisoare de către fostul ministru al culturii, Vlad Alexandrescu

Recent, în ședința de plen a Senatului României, Laurențiu Coca i-a adresat o întrebare punctuală primului-ministru. Parlamentarul vâlcean l-a chestionat pe Dacian Cioloș cu privire la acuzațiile pe care fostul ministru al culturii, Vlad Alexandrescu, le-a adus într-o scrisoare deschisă pe care a postat-o pe o rețea de socializare. Senatorul Coca i-a cerut lămuriri primului-ministru cu privire la cele afirmate de fostul ministru, acuzații de o mare gravitate. Facem precizarea că, miercuri, în funcția de ministru al culturii a fost numită Corina Șuteu.
În rândurile următoare, redăm interpelarea pe care parlamentarul Laurențiu Coca a transmis-o primului ministru din plenul Senatului:
„Opinia publică din ţara noastră a luat la cunoştinţă de scrisoarea domnului Vlad Alexandrescu, ministrul culturii din guvernul pe care l-ați girat. Acuzaţiile pe care domnul Vlad Alexandrescu le aduce unor miniştri din jurul dumneavoastră sunt de o gravitate maximă şi, după ştiinţa mea, fără precedent. Nu demiterea domnului ministru este obiectul acestei întrebări, ci cum răspundeţi la acuzaţiile pe care le aduce guvernului din care face parte. În contextul acestui scandal guvernamental, doresc să-mi comunicaţi punctul dumneavoastră de vedere privitor la acuzaţiile din scrisoarea ministrului culturii, domnul Vlad Alexandrescu.”