Selecție pentru 150 de agricultori în Spania


În zilele de 14 și 15 martie, la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților din Râmnicu Vâlcea, începând cu ora 9.00, va avea loc selecția pentru ocuparea a 150 de locuri de muncă sezoniere în domeniul agricol (recoltare, ambalare fructe) în Spania. Este vorba despre un grup de firme din regiunea Lleida, Spania, care oferă 150 de locuri de muncă în agricultură, respectiv mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.). Muncitorii vor lucra în câmp: cules fructe (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.), curățat pomi; în fabrică: aranjarea fructelor în lăzi și caserole.
Sunt oferite 150 locuri de muncă dintre care 100 sunt pentru femei, iar 50 pentru bărbați. Durata contractului este aprilie – septembrie 2019, cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.
Persoanele cu domiciliul în județul Vâlcea care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea pentru a fi înregistrate în baza de date. Înscrierea se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală “apt pentru muncă”.
Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 8 martie a.c., la selecție urmând a fi invitate doar persoanele care sunt înregistrate și au depus documentele menționate. Datele ne-au fost furnizate de către Ion Marius Năfliu, director AJOFM Vâlcea.