Şcolile din sudul judeţului, pregătite şi nu prea de primul clopoţel (2)


ionescu_florinDiculeşti. Edilul Sabin Cupăreanu ne-a mărturi­sit: „Am pregătit clasele pentru începutul noului an şcolar. Alimentarea cu apă este gata, sălile sunt parchetate. Am asigurat combustibilul solid pentru iarnă. Clasa pregătitoare va funcţiona simultan cu grădiniţa, adică împreună cu grupa mare şi grupa mică. Pentru copiii înscrişi în clasa pregătitoare nu s-a primit mobilierul, dar el va sosi cât de curând. Avem şi un microbuz pentru şcolile din comună, cred că noul an şcolar se va desfăşura în condiţii bune”.

Laloşu. Viceprimarul Ion Marian ne-a declarat: „Nu am primit mobilierul pentru clasa pregătitoare. Îl vom primi acum, în prima săptămână, cred că cel mai târziu pe marţi-miercuri. Avem doar zece copii în toată comuna care vor începe noul an şcolar în clasa pregătitoare. Cei mai mulţi sunt la şcoala din satul Berbeşti, şase. Mai sunt trei la şcoala din Laloşu şi unul la Mologeşti”.

Ghioroiu. Ilie Pătraşcu, viceprimar: „Avem câţiva copilaşi înscrişi în clasa pregătitoare, în jur de 10 la nivelul întregii comune. Din păcate nu am primit mobilierul pentru această clasă, aşa că suntem nevoiţi să facem o improvizaţie. Vom folosi nişte măsuţe mai scunde. Am fost interesaţi de buna funcţionare a şcolilor, de alimentarea cu apă curentă, am zugrăvit, vrem să îi primim cum trebuie pe elevi. Problema este însă legată de numărul tot mai mic al copiilor. Aproape în fiecare sat a funcţionat câte o şcoală, dar cum efectivele de copii s-au redus dramatic, ei au fost aduşi la şcoala din centru, recent reabilitată. Aici au condiţii mult mai bune în care pot se pot pregăti, însă cei mici ar mai avea nevoie de un loc de joacă”.

Zătreni. Cornel Lăban, viceprimar: „Am primit mo­bi­lierul pentru clasa pregătitoare, băncuţele ace­lea mici pentru copii. Avem şcolile pregătită, noii elevi vor învăţa într-o sală special destinată lor. Nu se va învăţa simultan cu alte clase pentru că, la nivelul comunei Zătreni, au fost destui copii înscrişi în clasa pregătitoare”.

Stoileşti. Florin Ionescu (foto), primar: „Toate şcolile din comuna Stoileşti sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar. Vor funcţiona două clase pregătitoare, fiecare având undeva la opt-zece elevi. Am primit mobilierul special pentru această clasă în timp util, copiii au toate condiţiile pentru a putea învăţa”.

Voiceşti. Dumitru Munteanu, viceprimar: „La noi nu s-a comandat mobilier din simplul motiv că nu avem elevi înscrişi în clasa pregătitoare. Dacă erau vreo doi-trei copii care ar fi trebuit să înceapă clasa pregătitoare, dar şi aceştia s-au dus la Drăgăşani”.