Școala Profesională Specială Bistrița, prezentă la Festivalul „Nerostite chemări”


O nouă ediție, a cincea, a Festivalului – concurs intitulat „Nerostite chemări”, organizat la Centrul de Pedagogie Curativă din Simeria (județul Hunedoara), a avut loc recent. Ca de fiecare dată, în fața unui public minunat, copii și tineri cu deficiențe ușoare și severe și asociate, din mai multe colțuri ale țării, și-au etalat talentele pe care le au, înnăscute sau câștigate cu multă trudă, efort și sudoare, la dans, teatru, interpretare vocală și/sau instrumentală, euritmie, recitare sau creație literară.
Festivalul este unul regional și la ediția de anul acesta s-au înscris aproximativ 200 de elevi și tineri, atât din Hunedoara, cât și din alte județe, precum Mureș, Cluj, Suceava, Timiș, Caraș-Severin, Buzău, Bistrița-Năsăud, Sibiu și Gorj. La finalul festivalului, toți au fost recompensați nu doar cu ropote de aplauze din partea asistenței prezente, ci și cu trofee, precum și cu o masă caldă și tort, oferite, cu multă generozitate, de sponsori.
Evenimentul este organizat an de an de către cadrele didactice de la Centrul de Pedagogie Curativă din Simeria. Acesta urmărește, printre altele, stimularea potențialului artistic și creativ al copiilor aflați în dificultate, dezvoltarea capacităților de inter-relaționare și socializare, cultivarea interesului, respectului şi dragostei faţă de adevăratele valori umane ascunse în cel mai sensibil lăcaş: sufletul.