SCM Râmnicu Vâlcea, KILLER-UL «GLORIILOR» din Liga Florilor


În această după-amiază de 13 mai, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, echipa locală de handbal, Sport Club Municipal, a susținut un joc important în cadrul etapei a XXII-a din Liga Florilor feminină. Echipa râmniceană, aflată pe locul al treilea în clasament înaintea acestei runde (cu 48 de puncte), a întâlnit Gloria Buzău, grupare care ocupa poziția a cincea înaintea acestei runde (35 de puncte). Chiar dacă a întâlnit o adversară care speră să prindă un loc de cupă europeană, echipa primăriei din Râmnicu Vâlcea nu a avut emoții în acest joc. Buzăul continuă pasa proastă (runda trecută a pierdut în fața unei nou-promovate) și nu mai arată a echipă care poate pune probleme în lupta pentru podiumul întrecerii.
Vâlcencele au dominat jocul, au condus în permanență pe tabela de marcaj, iar problema (dacă o fi fost cumva!?) stabilirii echipei învingătoare a fost rezolvată încă de prin minutul 45. De altfel, SCM avea încă de la pauză un avans de patru goluri (scor 15-11), parcă prea puțin raportat la diferența de forțe din teren. Echipa râmniceană a fost «vioara întâi» și în repriza secundă. Trupa noastră a reușit să se desprindă la o diferență mare de scor și a lăsat senzația că nu putea pierde meciul din polivalentă și dacă acesta ar fi ținut trei zile! După cele 60 de minute ale timpului regulamentar, tabela indica 34-23 în favoarea SCM, consfințind o victorie pe deplin meritată a echipei noastre. Buzoiencele nu se regăsesc în retur și riscă la modul foarte serios să piardă șansa pe care au avut-o în acest sezon, aceea de a evolua în cupele europene și în sezonul 2021/2022.
De partea cealaltă, SCM Râmnicu Vâlcea se îndreaptă en-fanfare spre o nouă prezență în cupele europene. Runda trecută, într-un meci disputat pe 7 mai 2021, gruparea primăriei din Râmnicu Vâlcea a învins ușor o altă pretendentă la cupele europene, Gloria Bistrița (scor 27-20). Astfel, Vâlcea a devenit un adevărat «killer» pentru cele două formații cu numele Gloria, acestea pierzând de fiecare dată când au evoluat în compania echipei noastre în acest sezon (de patru ori în total).
Cu acest succes, formația municipală a ajuns la un total de 51 de puncte și rămâne pe locul al treilea în clasament, în urma CSM București (lider) și Minaur Baia Mare (locul al doilea). De altfel, acestea au fost singurele formații care au învins în acest sezon gruparea râmniceană, municipalele câștigând toate meciurile pe care le-au disputat în fața altor echipe!
În etapa a XXIII-a, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni HC Dunărea Brăila. Meciul este programat sâmbătă, 15 mai, cu începere de la ora 11.00, în Sala Sporturilor „Traian”.
Sursă foto: Arhivă