SCHIMBARE DE ANTRENOR LA SCM RÂMNICU VÂLCEA


Prin intermediul unui anunț postat pe pagina de socializare a clubului, conducerea SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat o schimbare importantă pe banca tehnică a formației care a ocupat primul loc în sezonul recent încheiat al Ligii Florilor de handbal feminin. NU, nu este vorba despre plecarea lui Florentin Pera – așa cum probabil și-ar dori mulți dintre fanii echipelor adverse din campionatul României (poate chiar și unii oameni de prin Vâlcea – între noi fie vorba). Însă, chiar dacă nu a plecat antrenorul principal, «pierderea» de pe banca tehnică este tot una importantă, fiind vorba despre antrenoarea secundă Mia Rădoi.
În anunțul postat pe pagina oficială, conducerea de la SCM Râmnicu Vâlcea a explicat ferm această «mutare tehnică» pentru a nu lăsa loc de interpretări cârcotașilor care probabil s-ar fi grăbit să afirme cum că „au auzit ei din surse sigure” că s-a întâmplat ceva (în sensul negativ) și că din cauza asta a plecat Mia Rădoi! Nici vorbă! Așa cum și din cotidianul nostru ați aflat în mai multe rânduri, Mia Rădoi s-a ocupat (în paralel cu activitatea de la SCM Râmnicu Vâlcea) și de pregătirea sportivelor de la Centrul Național de Excelență de la Colegiul Energetic, dar și de pregătirea unora dintre junioarele de la naționala României. Iar situația de a fi angrenat simultan pe trei fronturi la nivel de performanță nu este deloc simplă! Și în plus, la cum o cunoaștem pe Mia Rădoi, ea chiar este omul care se dedică în totalitate muncii și care își dorește obținerea unor performanțe. Ca atare, era oarecum previzibil că (omenește vorbind) Mia Rădoi nu avea când să își găsească timpul fizic pentru a se ocupa de cel puțin trei echipe (dintre care una are în față 14 meciuri de Champions League!) și să facă performanțe de cel mai înalt nivel cu toate acestea. Ca atare, acesta este motivul pentru care Mia Rădoi s-a văzut practic nevoită să renunțe la una dintre colaborări, alegând să își dedice timpul jucătoarelor de vârstă mai mică pe care suntem convinși că le va pregăti pentru a deveni, în anii următori, componente de bază ale naționalei României!

 

Cine vine în locul Miei Rădoi?

 

Conducerea Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea a anunțat și numele antrenorului care va veni în locul Miei Rădoi, ca secund:
„La dorința Miei Rădoi, colaborarea cu formația noastră se întrerupe pentru acest sezon din cauza programului infernal pe care echipa noastră îl are. Mia se va concentra mai mult pe activitatea de la Centrul Național de Excelență din Râmnicu Vâlcea. Pe această cale îi mulțumim tehnicianului Mia Rădoi pentru întreg aportul adus clubului, în obținerea rezultatelor de succes și sperăm să o avem cât mai curând înapoi alături de noi. În altă ordine de idei, îi urăm bun venit alături de echipa noastră tehnicianului Goran Kurtes, antrenor categoria Master Coach. Welcome, Goran!”.
Ca atare, trio-ul de antrenori pe care conducerea SCM Râmnicu Vâlcea se va baza în următorul sezon va fi format din Florentin Pera – antrenor principal, Goran Kurtes – antrenor secund și Ildiko Kerekeș-Barbu – antrenor cu portarii.
Sursă foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea