Șase «finale» despart Vâlcea de titlul de campioană


Cu șapte etape rămase de disputat până la încheierea actualei stagiuni din Liga Florilor de handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea ocupă primul loc în clasament, cu 51 de puncte. În cele șapte runde, echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului și Consiliul Județean Vâlcea va evolua de numai șase ori, având în vedere retragerea echipei CSM Roman încă din turul actualului sezon. Partida dintre CSM Roman și SCM Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să se dispute pe 14 aprilie, în cadrul rundei a XXII-a.
CSM București, singura contracandidată a echipei noastre în lupta pentru cucerirea titlul de campioană, are în acest moment 48 de puncte și se află pe locul secund în clasament. Trupa bucureșteană poate egala echipa râmniceană până la finalul campionatului, având în vedere că echipa Primăriei Capitalei va evolua în toate cele șapte etape rămase. Chiar și așa, în eventualitatea în care SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București vor câștiga toate meciurile pe care le mai au de disputat până la finalul acestui sezon, elevele antrenorului Florentin Pera nu mai pot pierde titlul de campioane. Vâlcea este avantajată după disputarea celor două meciuri directe cu CSM București (victorie la trei goluri în Capitală și înfrângere la un gol pe teren propriu), acesta fiind primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte, la finalul sezonului, între cele două formații.

Patru acasă, șase în deplasare

Devine așadar evident faptul că, pentru a nu avea emoții în lupta pentru titlu și a nu ajunge să stea la «mâinile» bucureștencelor, handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea trebuie să câștige toate cele șase meciuri pe care le mai au de disputat în acest sezon. În aceste condiții, oricare ar fi rezultatele pe care CSM București le va înregistra în cele șapte meciuri pe care le mai are de disputat (cu unul mai mult față de echipa noastră), SCM Râmnicu Vâlcea nu ar mai putea pierde primul titlul de campioană și cel de-al doilea trofeu național (după Supercupa României cucerită în luna august a anului trecut) din scurta istorie de șase ani.
Din cele șase partide rămase de disputat până la finalul sezonului, SCM Râmnicu Vâlcea are avantajul de a juca patru pe propriul teren, în fața pătimașilor suporteri. Fanii echipei noastre au demonstrat și în meciul cu CSM București cât de importantă poate fi contribuția lor. Poate chiar revenirea echipei noastre, pe final de meci, după ce trupa din Capitală a avut un avantaj de cinci goluri, poate fi pusă pe seama prezenței fanilor vâlceni în număr foarte mare în tribunele Sălii Sporturilor „Traian”.

Programul echipei vâlcene până la finalul sezonului

Etapa a XX-a: joi, 28 martie
SCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila
Etapa a XXI-a: duminică, 7 aprilie
SCM Râmnicu Vâlcea – Corona Brașov
Etapa a XXII-a: duminică, 14 aprilie
SCM Râmnicu Vâlcea va sta
Etapa a XXIII-a: joi, 25 aprilie
SCM Râmnicu Vâlcea – Măgura Cisnădie
Etapa a XXIV-a: duminică, 5 mai
CSU Cluj-Napoca – SCM Râmnicu Vâlcea
Etapa a XXV-a: duminică, 15 mai
SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Slatina
Etapa a XXVI-a: duminică, 19 mai
Gloria Bistrița – SCM Râmnicu Vâlcea
*unele dintre datele prezentate mai sus pot fi modificate în funcție de programul televiziunii care va transmite meciurile