„Săptămâna Mobilităţi Europene” marcată în Râmnic


primaria_ramnicului1La fel ca în fiecare din ultimii zece ani, sute de oraşe din Europa vor participa la o noua ediţie a “Săptă­mâ­nii Mobilităţii Europene”, chemându-şi cetăţenii la o serie de activităţi care pro­movează mijloacele aflate la înde­mâna fiecăruia de reducere a poluării. “Mobilitate la alegere” este tematica sub care se va desfăşura evenimentul de anul acesta, cu scopul de a arăta alternativele eficiente la mijloacele de transport auto personale.

În perioada 16 – 22 septembrie 2011, în România, ca şi în toată Eu­ropa, va avea loc evenimentul “Săptă­mâna Mobilităţii Europene” sub deviza ”Mobilitate la alegere”. În această săp­tămână, cetăţenii întregului continent sunt invitaţi să participe la manifestări care să promoveze modalităţile de transport nepoluante sau mijloacele de transport în comun, cu scopul conş­tientizării populaţiei asupra im­pac­tului negativ pe care îl are traficul auto asupra mediului înconjurător şi sănătăţii umane.

Municipiul Râmnicu Vâlcea, într-un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Vâlcea, marchează şi în 2011 evenimentul european ”Săp­tămâna Mobilităţii” astfel că du­minică, 18 septembrie, pe Bulevardul Dem Rădulescu, râmnicenii au fost invi­taţi să ia parte la o serie de acţiuni pen­tru promovarea acestui eveni­ment: concursuri cu premii de role, biciclete şi desene pe asfalt.

Manifestările organizate în „Săp­tă­mâna Mobilităţii Europene” repre­zintă un bun prilej – atât pentru auto­ri­tăţi, cât şi pentru cetăţenii Europei – să ia în considerare şi să folosească în viaţa de zi cu zi mijloace de trans­port nepoluante, pentru reducerea emisiilor toxice de dioxid de carbon. Prima zi a „Săptămânii Mobilităţii Eu­ro­pene” – 16 septembrie – a fost, de altfel, marcată în întreaga lume drept Ziua Internaţională pentru Protejarea Stratului de Ozon.