Sâmbătă și duminică, la Anton Pann Premiera spectacolului “Nerium Park” de Josep Maria Miró în regia lui Tudor Lucanu


Sâmbătă şi duminică , de la ora 19.00, este programată premiera  spectacolului  “Nerium Park” de Josep Maria Miró, regia Tudor Lucanu. Unul din cei mai apreciaţi regizori ai tinerei generaţii, Tudor Lucanu,  regizor al Teatrului Național din Cluj, cu o serie de confirmări  prin premiile ce i s-au acordat la festivaluri naționale și internaționale, și-a făcut timp pentru a monta și la Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea. Chiar dacă are colaborări la cele mai importante teatre din țară, trebuie menționat că Tudor este pentru a treia oară la Teatrul Anton Pann. Spectacolele puse în scenă aici  ”Ești un animal, Viscovitz! “de Alessandro Boffa și “Ubu Rege” de Alfred Jarry s-au bucurat de aprecierea publicului, a criticii de specialitate și au câștigat numeroase premii.
“Nerium Park” ne prezintă povestea unor tineri, Gerardo și Marta, care se mută într-un apartament dintr-un complex rezidential care se află la marginea orașului. La început totul pare perfect, leandrul  cu flori roz ( nerium oleander) care străjiuește aleea pe carea trebuie s-o parcurgă până ajung la bloc, apartamentul de peste 90 m pătrați, piscina, liniștea din jur, amândoi cu servicii bune, ea la resurse umane, el IT-ist, toate aceste mici amănunte le dau speranța că  ratele pe o perioadă de 30 de ani  nu ar fi o problemă. Povestea spusă de cei doi actori este o poveste a tinerilor nostri care încercă să-și facă un rost în viață. Dacă vor reuși sau nu,  vom vedea în cele 90 de minute de spectacol.
Reka Szasz, în rolul Martei, și Alexadru Beteringhe sau Vladimir Purdel care joacă alternativ rolul lui Gerardo, așa se explică și cele două premiere, suntem siguri că vă vor transmite toate acele stări prin care trec cei doi. Tudor Lucanu, maestrul în ceea ce privește arta construcției unui spectacol, își pune semnătura și pe scenografie.
Dramaturg și regizor, Josep Maria Miró, născut în 1977 la Barcelona, este licențiat în regie de teatru și dramaturgie al Institutului de Teatru din Barcelona și  în jurnalism al Universității Autonome din Barcelona. Din 2013, face parte din conducerea artistică a Teatrului Național din Catalonia-Barcelona. A primit de  două ori prestigiosul Premiu Born pentru creațiile sale dramatice. „Nerium Park” a apărut în volum în anul 2012, iar premiera spaniolă a avut loc în anul 2013.
Așadar, faceți-vă timp și haideți, în zilele de sâmbătă și duminică iunie, să vă bucurați de “Nerium Park” un spectacol, în premieră pe scena Teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea.