Salariul angajatului Maternității: doar 93%


• atâta va primi un cadru medical pentru luna iulie • „ăștia sunt banii. astea sunt serviciile contractate”, declară managerul Săliște • angajații Spitalului OG, nemulțumiți • Consiliul Județean nu poate face nimic: dacă dă bani, Cîlea poate fi sancționat

Maternitate2Problemele angajaților Spitalului de Obstetrică-Ginecologie continuă. Angajații unității medicale vor primi doar 93,23% din salariul aferent lunii iulie, din lipsă de fonduri. Deși spera ca sprijinul în acordarea salariului in­te­­gral să vină din partea Consiliului Ju­dețean, managerul Spitalului de Ur­gență, Georgeta Săliște, a înțeles că nu se poate face nimic pe partea de onorarii ale cadrelor medicale. Pre­ședintele Ion Cîlea riscă să fie amen­dat în cazul în care va aloca fon­duri pentru salariile angajaților, bu­getul instituției la cârma căreia se află fiind destinat doar pentru cheltuieli ad­ministrative, nicidecum salariale. „Ăștia sunt banii. Astea sunt serviciile con­tractate. Am purtat discuții cu an­ga­jații și le-am precizat că nu le pu­tem da decât 93,23% din valoarea sa­la­riului. Nu sunt bani”, a precizat ma­na­gerul Georgeta Săliște. La rân­dul său, contactată, lidera sindicatului Sanitas, Mariana Costea, speră ca si­tuația să nu se repete și luna viitoare: „Oamenii nu sunt mulțumiți; au copii acasă, rate și alte cheltuieli și orice reducere salarială se simte. Cât des­pre declarațiile doamnei manager, știm și noi cum s-au semnat acele con­tracte… Au făcut ce au vrut! Doam­ne ferește să se repete situația. Nici nu vreau să mă gândesc. Am to­tuși speranța că nu va mai fi la fel. Îna­inte, Maternitatea era încadrată în ca­tegoria 5, acum, odată cu prelua­rea de către Spitalul Județean, e în categoria 3 și vor veni mai mulți bani”.

Menționăm că, săptămâna tre­cută, la aflarea veștii că nu-și vor lua salariul integral, angajații Maternității au organizat un protest spontan. Cu bani de la Casa de Asigurări de Sănătate, s-a reușit ca, de la 86% cât trebuia dat salariul, angajații să primească 93%.