Să vină titlul la Vâlcea


Duminică, 12 mai, este data care poate rămâne în memoria iubitorilor sportului vâlcean din județul nostru pentru mult timp de acum încolo. SCM Râmnicu Vâlcea, echipă care, la începutul acestui sezon al Ligii Florilor de handbal feminin, era văzută cel mult cu șanse de a ocupa ultima poziție a podiumului întrecerii, poate câștiga titlul de campioană chiar înaintea finalului de sezon. Echipa noastră a învins toate adversarele pe care le-a întâlnit în acest sezon, mai puțin pe CSM București, în fața căreia vâlcencele au câștigat doar unul dintre cele două meciuri, dar și-au asigurat prima opțiune pentru câștigarea titlului prin prisma rezultatului favorabil la capătul celor două manșe. Formația pregătită de antrenorii Florentin Pera, Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș-Barbu pare să nici nu aibă nevoie de acest avantaj al jocurilor directe pentru a-și adjudeca titlul de campioană după ce, week-end-ul trecut, CSM București (echipă care era cotată care fiind mare favorită pentru câștigarea titlului de campioană națională) a pierdut incredibil pe terenul Gloriei Buzău.

Medaliile, tricourile și trofeul de campioană, pregătite pentru a fi decernate

Cu două etape rămase de disputat până la finalul sezonului, SCM Râmnicu Vâlcea mai are nevoie de o victorie pentru a se încorona, în premieră, cu titlul de campioană națională. Iar această victorie este așteptată de întreaga suflare vâlceană duminică, 12 mai, la finalul partidei pe care echipa noastră o va susține contra echipei slătinene CSM. În eventualitatea succesului mult-așteptat, SCM Râmnicu Vâlcea va deveni campioană chiar și din punct de vedere matematic, cu o etapă înainte de finalul campionatului. Pe cale de consecință, oficialii Federației Române de Handbal trebuie să se afle în polivalenta râmniceană pentru a oferi medaliile, tricourile și trofeul de campioană echipei noastre în eventualitatea în care SCM Râmnicu Vâlcea se va impune în partida cu CSM Slatina. Sigur, dacă e să analizăm situația din clasament, constatăm că SCM Râmnicu Vâlcea poate deveni campioană tot duminică și dacă nu ar câștiga în fața echipei din Slatina, cu condiția ca CSM București să piardă, acasă, în disputa cu SCM Craiova. Iar cum ambele jocuri cu importanță pentru desemnarea echipei campioane au fost programate de către reprezentanții Federației Române de Handbal în aceeași zi, cu începere de la aceeași oră, foarte probabil, duminică se va cunoaște numele viitoarei campioane. Dacă Vâlcea va câștiga trofeul încă de duminică, 12 mai, jocurile pe care atât echipa noastră, cât și CSM București le au programate pentru duminica viitoare, 19 mai, nu vor mai avea decât o miză simbolică. Atunci, cele două rivale vor evolua în deplasare: Vâlcea pe terenul bistrițencelor de la Gloria, iar CSM București în fieful băimărencelor de la Minaur.
Titlul de campioană pe care SCM Râmnicu Vâlcea l-ar putea câștiga duminică este primul din istoria de nici șase ani a echipei noastre și al doilea trofeu oficial după Supercupa României, cu care trupa râmniceană și-a îmbogățit palmaresul în luna august a anului trecut, la finalul unei alte confruntări memorabile dintre echipa noastră și CSM București.

Luptă strânsă pentru locul al treilea

Gloria Bistrița (39 de puncte), Corona Brașov (37 de puncte), SCM Craiova (36 de puncte) și Măgura Cisnădie (35 de puncte) sunt echipele care se vor lupta, probabil, până în ultima etapă a Ligii Florilor pentru cucerirea medaliei de bronz și participarea în cupele europene. Dintre acestea, SCM Craiova și Gloria Bistrița vor avea meciuri mai dificile în ultimele două runde. Etapa aceasta, craiovencele vor evolua la București, în timp ce, runda viitoare, bistrițencele vor prima vizita SCM Râmnicu Vâlcea. Rămâne de văzut dacă brașovencele de la Corona și sibiencele de la Măgura Cisnădie vor reuși să profite de programul mai dificil al celor două dintre adversarele din lupta pe care o poartă de la distanță pentru ocuparea unui loc pe podiumul întrecerii.

Programul etapei a XXV-a
(penultima din acest sezon)


Duminică, 12 mai, ora 17.30
SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Slatina
CSM București – SCM Craiova
HC Zalău – Minaur Baia Mare
HC Dunărea Brăila – Gloria Bistrița Năsăud
Măgura Cisnădie – Corona Brașov
CSM Galați – Gloria Buzău