Să fie adevărat: Crăciunescu nu mai vrea să lase elicopterul SMURD să aterizeze pe terenul său de la baza sportivă Oltchim?


Cititorii noştri ne-au trimis poze de la un incident, petrecut vineri după-amiază, între fostul mare arbitru şi echipajul de la Ambulanţă. Din imaginile primite, se vede cum Crăciunescu discută nervos cu oamenii de la SMURD, iar conform martorilor oculari, disputa ar fi pornit de la faptul că elicopterul pentru situaţii de urgenţă a aterizat pe o bucată de pământ din proprietatea sa, aflat în perimetrul bazei sportive Oltchim.
Din sursele noastre, fostul arbitru ar fi fost extrem de nervos şi pe alocuri violent în exprimare şi jignind chiar echipajul de la Ambulanţă implicat într-un caz de urgenţă, ameninţând că nu va mai permite aterizarea elicopterului de-acum înainte dacă nu va fi anunţat în prealabil! Până la editarea acestui articol, Ion Crăciunescu nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere.

Ion Crăciunescu a lămurit situația: „Voi lăsa mereu elicopterul să aterizeze pe teren pentru a salva vieți. Dar vreau să avem un act pentru a se intra în legalitate”

Am reușit să avem și un punct de vedere al fostului mare arbitru internațional cu privire la situația petrecută, vineri după-amiaza, în zona stadionului Oltchim. Ion Crăciunescu ne-a declarat, telefonic, că nu se pune problema să nu permită accesul elicopterului SMURD pe terenul său, dar că dorește să se intre în legalitate și să existe o documentație legală în baza căreia să se producă accesul salvatorilor veniți pe calea aerului.
Să vedem ce a avut de spus Ion Crăciunescu cu privire la întâmplarea de vineri, evocată în cotidianul nostru: „Era un elicopter acolo, era salvarea, erau foarte mulți oameni… ei au venit pe terenul meu și i-am întrebat dacă au vreo autorizație să aterizeze pe acel teren. Cei de la SMURD au răspuns că le-a spus primăria că au voie. Le-am spus că este o proprietate privată și i-am întrebat dacă nu este normal să aibă măcar o semnătură din partea proprietarului. Dintre toți oamenii de acolo, doar o femeie a sărit cu gura să spună că mi-a tăiat primăria iarba acolo… trebuia să le dau bani pentru că mi-au tăiat iarba să aterizeze elicopterul sau cum? Le-am spus, eu nu o să mă împotrivesc niciodată ca un om bolnav să fie luat de acolo cu elicopterul, dar ar trebui să fie o formă legală, să îmi dau și eu un accept. Nu este normal așa? Eu plătesc impozite la stat pentru acel teren, am plătit cam 20 de mii de euro până acum… nu am zis niciodată nimic. Nu am scos o mașină de acolo, sunt destui care parchează în acea zonă. Dar sunt vâlceni și ei sunt sufletul meu, i-am lăsat să stea acolo. (…) Dar ce mă doare și mai mult este că am fost jignit pe terenul meu. Repet, am căzut la un acord telefonic cu persoana responsabilă. I-am spus că trebuie să avem un act prin care eu să îmi manifest acordul pentru aceste aterizări. Și eu îmi voi manifesta acordul. Nu voi spune niciodată că nu voi fi de acord. Dar ar fi bine să se intre în legalitate cu treaba asta. Repet, omul de la SMURD cu care am vorbit la telefon a zis că putem face un act și să fie totul legal”.