S-au stabilit semifinalele din play-off-ul pentru desemnarea campioanei judeţene


• Voinţa Orleşti – Hidro Râmnicu Vâlcea

• Posada Perişani – Unirea Drăgăşani

O nouă ediţie a „Elitei” fotbalului vâlcean a ajuns aproape de final, aceasta fiind prima în care numele câştigătoarei nu se mai cunoaşte după disputarea meciurilor din campionatul regulat, ci în urma unui sistem play-off, cu patru echipe, la care vor participa, în sistem eliminatoriu, primele două clasate din fiecare serie. Aşa cum oamenii de fotbal din judeţul nostru anticipau înaintea debutului actualului sezon, Seria Nord nu a produs surprize, doar trei formaţii având forţa necesară de a se lupta pentru cele două locuri de play-off şi, implicit, pentru titlul de campioană judeţeană. Posada Perişani (deţinătoarea trofeului), Hidro Râmnicu Vâlcea şi Flacăra Horezu s-au războit până în ultimele runde, „olarii” din Horezu fiind cei care au rămas acasă. Seria Sud a fost surprinzător de echilibrată, marea favorită, Unirea Drăgăşani, nereuşind să „facă legea”, aşa cum se credea, fiind nevoită să se lupte până în penultima etapă pentru adjudecarea matematică a participării în play-off. De altfel, pentru locul al doilea, suspansul a plutit până în ultima rundă, partida de la Orleşti, dintre Voinţa din localitate şi Minerul Berbeşti, fiind cea în care s-au „reglat conturile”, gazdele din comuna condusă de Constantin Cârstina având succes de cauză. Iar dacă până acum am vorbit despre laureaţii Ligii a IV-a, trebuie să spunem că, din fiecare serie, câte o formaţie a retrogradat. Conexin Runcu a ajuns în „Onoare” din Seria Nord, în timp ce, din Seria Sud, a retrogradat Inter Suteşti.

Rezultatele etapei a XXX-a (ultima din acest sezon)

(meciurile s-au disputat vineri, sâmbătă şi duminică)

Seria Nord:

Hidro Râmnicu Vâlcea – Lotru Brezoi 10-1

Viitorul Dăeşti – Posada Perişani 3-6

Foresta Malaia – Progresul Măldăreşti 5-3

Victoria Frânceşti – Unirea Păuşeşti Măglaşi 4-0

Stejarul Vlădeşti – Minerul Ocnele Mari 0-1

FC Băbeni – Viitorul Călimăneşti 1-0

Flacăra Horezu – Conexin Runcu 3-0*

AS Căzăneşti a stat

*oaspeţii nu s-au prezentat la meci

Seria Sud:

Voinţa Orleşti – Minerul Berbeşti 3-1

Oltul Ioneşti – AS Creţeni 1-4

Unirea Drăgăşani – Topologul Galicea 1-0

CS Mădulari – CS Şuşani 1-0

AS Şirineasa – Olteţul Alunu 3-0*

Viitorul Valea Mare – Inter Suteşti 3-0*

Juventus Roeşti – Ştiinţa Grădiştea 0-3**

Experţi 2010 Popeşti a stat

*oaspeţii nu s-au prezentat la meci

**gazdele s-au retras din campionat

Partidele din semifinale se vor disputa în această săptămână

Conform regulamentului stabilit de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, primele două echipe clasate în fiecare serie vor juca în sistem „încrucişat” în semifinalele play-off-ului, câştigătoarele având avantajul de a disputa meciul decisiv (returul) pe propriul teren. Astfel, cele patru formaţii care s-au calificat în „careul de aşi” al fotbalului judeţean sunt: Hidro Rm. Vâlcea (locul I în Seria Nord, 81 de puncte); Posada Perişani (locul II în Seria Nord, 79 de puncte); Unirea Drăgăşani (locul I în Seria Sud, 72 de puncte) şi Voinţa Orleşti (locul II în Seria Sud, 66 de puncte). Programul meciurilor din semifinale este următorul:

Voinţa Orleşti – Hidro Râmnicu Vâlcea

(miercuri, la Orleşti – turul; sâmbătă, la Rm. Vâlcea – returul)

Posada Perişani – Unirea Drăgăşani

(miercuri, la Perişani – turul; sâmbătă, la Drăgăşani – returul)

Câştigătoarele celor două semifinale se vor califica în finala play-off-ului pentru desemnarea campioanei judeţene, eveniment care se va desfăşura într-o singură manşă, în data de 7 iunie, pe Stadionul „Municipal” din Parcul Zăvoi.

Campioana din Vâlcea va întâlni câştigătoarea din Sibiu la barajul de promovare în Liga a III-a

Recent, Federaţia Română de Fotbal a publicat, pe propriul site, lista meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, precum şi locaţia în care acestea se vor desfăşura. Astfel, formaţia care va câştiga titlul de campioană în judeţul nostru va deveni automat şi reprezentanta Vâlcii la baraj. În urma tragerii la sorţi, efectuată zilele trecute la sediul FRF, s-a stabilit ca viitoarea campioană din Vâlcea să întâlnească la baraj reprezentanta judeţului Sibiu (FC Avrig). Asemenea finalei din play-off, „zarurile” vor fi aruncate într-o singură manşă, pe teren neutru, în cazul acestei partide locul de disputare numindu-se Stadionul „1 Mai” din Slatina.

Iar dacă AJF Vâlcea a optat pentru un sistem cu play-off în ceea ce priveşte desemnarea campioanei judeţene, care să păstreze suspansul până la final şi să pregătească mai bine campioana pentru baraj, iată că AJF Sibiu a preferat un sistem clasic, numele campioanei fiind decis după încheierea sezonului regulat. Astfel, deşi la Vâlcea nu se cunoaşte numele campioanei, este cert faptul că cine va câştiga titlul judeţean se va lupta în meciul de baraj cu FC Avrig.

Un alt amănunt interesant este reprezentat de faptul că, dacă în anii precedenţi judeţul nostru a găzduit meciuri de baraj între reprezentantele altor judeţe (aşa cum în 2012 FCM Piteşti – Argeş şi Viitorul Grădinile – Olt s-au întâlnit la Horezu), de această dată AJF Vâlcea a fost „sărită” din schemă de şefii de la Bucureşti.